Manjū

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Manjū
Carinto manjyu.JPG
JinisWagashi
Panggonan asalJapan
Tlatah utawa prajaEast Asia
Woworan pokokFlour, rice powder, buckwheat, red bean paste
Buku masakan: Manjū  Médhia: Manjū

Manjū minangka salah sawijining jinis olahan asale saka jinis mochi (蒸餅), utawa kue beras ditumbuk, sing wis suwe ana ing Tiongkok] Wiwitane diarani Mantou ing basa Tionghoa, nanging dikenal dadi manjū nalika teka ing Jepang. Ing taun 1341, utusan Jepang sing bali saka China nggawa mantou bali lan wiwit adol minangka nara-manjū . Ditulis manawa iki asale mula manjū Jepang. Wiwit iku, wis dipangan meh 700 taun dening masarakat Jepang. Saiki bisa ditemokake ing akeh toko manis Jepang. Rega regane murah amarga ana sing populer.

mizu manjū (水饅頭?)
Usukawa Manju (薄皮 饅頭)