Manisha Koirala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Manisha Koirala
Bollywood Actress Manisha Koirala.jpg
Potrait of Manisha Koirala
Lair Manisha B. Koirala
(1970-08-16) 16 Agustus 1970 (umur 47)
Kathmandu, Nepal
Jeneng liya Manisha Koirala Dahal
Pakaryan Film actress
Taun aktif 1989–present
Bojo Samrat Dahal (2010–present)
Sana jaringan http://www.manishakoirala.net.in/

Manisha B. Koirala (lair tanggal (1970-08-16) 16 Agustus 1970 (umur 47)) dhèwèké iku aktris saka India.[1] Dhèwèké iku aktifis sosial lan uga penari India klasik.[1] Manisha kondhang amarga meranaké tokoh Shaila Bano ning filem BOMBAY, kang akiré nganteraké dhèwèké olih bebungah Best Aktris Filmfare Award.[1]

Aktris kang miwiti akting liwat peran pendukung ning filem Nepal PHERI BHETAULA kang dirilis ning taun 1989 iku, njegur ning donya akting Bollywood liwat filem SAUDAGAR, dirilis ning taun 1991.[1] Nyusul sawis iku, dhewek olih tawaran kanggo mbintangi kang akir bisa sukses dibintangi déning dhewek.[1] Kayata filem kang judhul filem 1942: A LOVE STORY, dirilis nalika taun 1995, BOMBAY dirilis nalika taun 1996, AKELE HUM AKELE TUM dirilis nalika tuan 1996, KHAMOSHI: THE MUSICAL dirilis nalika taun 1997, AGNI SAKSHI dirilis nalika taun 1997, DIL SE dirilis nalika taun 1999, COMPANY dirilis nalika taun 2003 lan ESCAPE FROM TALIBAN dirilis nalika taun 2004.[1]

Wanita kang tau mbintangi filem PAISA VASOOL taun 2004 bebarengan karo Sushmita Sen iku tau dadi duta UNFPA, lembaga ning PBB kang pagawean nyejahterakaké wong-wong sadonya.[1] Ora namung iku, dhèwèké uga dadi aktifis hak-hak wanita India.[1] Manisha iku putu saka Bishweshwar Prasad Koirala, mantan perdana menteri Nepal ning periode 1950-an.[1] Ora namung iku, dhèwèké iku esih sadhuluran karo Siddharth Koirala, kang uga aktor saka India.[1]

Kauripan bebrayananané karo pebisnis saka Nepal, Samrat Dahal ora bisa anggawe dhèwèké urip tentrem.[2] Mula nalika taun 2010 dhèwèké nulis status kang anggawe geger ning facebook.[2] Dhèwèké nulisaké manawa dhèwèké anduwèni kepenginan kanggo pisah karo Samrat kang dinikahi nalika sasi Juni, dhèwèké uga nambahaké manawa kadadia iku kelaksanan, dhèwèké bakal ngelarani wong tuwané.[2]

Ananging, pirang jam sawisé dhèwèké nulis status kaya iku dhèwèké gage mbusak.[2] supaya iku ora nggawe dhèwèké diomongnaké ning publik amarga status iku.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j biografi Manisha Koirala dipununduh tanggal 25 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e berita Manisha Koirala dipununduh tanggal 25 Agustus 2011