Mandhat Inggris ing Palestina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mandat Palestina
الانتداب البريطاني على فلسطين
המנדט הבריטי על פלשתינה א"י
Mandhat PBB
1920–1948
Gendéra Public Seal
The Mandate for Palestine borders as eventually determined
Kutha krajan Jerusalem
Basa English, Arabic, Hebrew
Political structure Mandhat PBB
High Commissioners
 •  1920–1925 Sir Herbert Louis Samuel
 •  1945–1948 Sir Alan G. Cunningham
Jaman sujarah Interwar Period
 •  Mandate assigned 25 April 1920
 •  Britain officially assumes control 29 September 1923
 •  Transjordanian independence 25 May 1946
 •  Kamardikan Israèl 14 Mey 1948
Valuta Palestine pound
Sadurungé
Sawisé
Ottoman Syria
Transjordan
Israèl 20px
Occupation of the Gaza Strip by Egypt
Occupation of the West Bank and East Jerusalem by Jordan
Saiki dadi pérangan  Israèl
 Jordan
Cithakan:Country data Palestinian territories
 Saudi Arabia
 Iraq
Warning: Value specified for "continent" does not comply

Mandhat Inggris ing Palestina, uga ditepungi minangka Mandhat Palestina iku sawijining mandhat PBB tumrap administrasi (pamaréntahan) ing Palestina a, sing rancangané disetujoni déning Dhéwan PBB ing tanggal 24 July 1922 lan lumaku wiwit tanggal 26 September 1923.[1] Dhokumèn iki adhedhasar prinsip-prinsip sing kawedhar ing pasal 22 saka konsèp Covenant of the League of Nations lan ( Résolusi San Remo tanggal 25 April 1920 (paska Perang Donya I.[1] Mandhat iki ngresmèkaké kakuwasan Inggris ing tlatah kidul saka Ottoman Syria saka taun 1923 nganti taun 1948.

мини

мини

Rujukan[besut | besut sumber]

Bibliografi[besut | besut sumber]

Wacan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber utama[besut | besut sumber]