Man of Steel (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Man of Steel
Gambar:ManofSteelFinalPoster.jpg
Poster rilis teatrikal
Disutradarani Zack Snyder
Diprodhuseri
Diskénariyoni David S. Goyer
Carita déning
  • David S. Goyer
  • Christopher Nolan
Adhedhasar Superman
déning Jerry Siegel
Joe Shuster
Dibintangi
Dimusiki Hans Zimmer
Sinématografi Amir Mokri
Dibesut déning David Brenner
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Warner Bros. Pictures
Tanggal metu
  • Juni 14, 2013 (2013-06-14)
Suwéné
143 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Inggris
Rantaman $225 juta[2]
Kalarisan $668.1 juta[2]

Man of Steel nggih punika filem superhero saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2013. Filem punika dipunarahaken déning Zack Snyder. adhedhasar saking saking skénario anggitanipun David S. Goyer. Juru damel filem punika kapasrahaken dhumateng Christopher Nolan, babagan karakter DC Comics, Superman. Juru paraga Henry Cavill ingkang maragani minangka Superman wonten filem punika dipunpacangaken kaliyan Amy Adams ingkang maragani minangka Lois Lane. Sawetawis, Michael Shannon maragani minangka Jenderal Zod, Diane Lane kadhapuk dados Martha Kent, Kevin Costner kapatah dados Jonathan Kent. Wondéné Laurence Fishburne kajibah dados Perry White, lan Russell Crowe ngayahi minangka Jor-El.[3]

Panggiyaran kaping pisanipun filem Man of Steel wonten Amérikah Sarékat dipunrawuhi déning para paraga utama, ing New York City surya 10 Juni 2013.[4] Filem niki dipunbabar kagem sagung pamirsa ing surya 14 Juni 2013, ugi arupi 3D[5] lan teater IMAX.[6] Kanthi ardhana $225 yuta kagem pandamelan, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $668,1 yuta.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Bebungah[besut | besut sumber]

Pasanggiri Kategori Panampi Kasil
Golden Trailer Awards[7] Best Summer 2013 Blockbuster Poster Man of Steel Menang
Best Teaser Poster rowspan="3" Cithakan:Nominated
Summer 2013 Blockbuster Trailer
NewNowNext Awards Cause You're Hot[8] Henry Cavill
Next Must-See Movie[9] Man of Steel Menang
2013 Teen Choice Awards[10] Choice Summer Movie: Action rowspan="4" Cithakan:Nominated
Choice Summer Movie Star: Male Henry Cavill
Choice Summer Movie Star: Female Amy Adams
Choice Liplock Henry Cavill and Amy Adams

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Man of Steel". British Board of Film Classification. 21 Mei 2013. Dijupuk 10 Juli 2015.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  2. a b "Man of Steel (2013)". Box Office Mojo. Dijupuk 17 Juni 2013. 
  3. Andrew Dyce (April 11, 2013). "‘Man of Steel’ Will Launch DC Shared Universe". ScreenRant. Dijupuk April 12, 2013. 
  4. McNary, Dave (June 10, 2013). "Man of Steel Live Stream: Watch the Red Carpet Premiere". Variety. Dijupuk June 15, 2013. 
  5. ""Man of Steel" to Soar into Theaters Next Summer in 3D" (Press release). Marketwatch.com. November 7, 2012. Dijupuk June 3, 2013. 
  6. "Third Batman, New Superman Part of IMAX Deal". Superhero Hype!. April 28, 2010. Dijupuk December 2, 2010. 
  7. "The 14th Annual Golden Trailer Award Nominees". Dijupuk June 17, 2013. 
  8. "2013 Nominees Cause You're Hot". Dijupuk June 17, 2013. 
  9. "2013 Nominees Next Must-See Movie". Dijupuk June 17, 2013. 
  10. "Teen Choice Awards 2013 - list of winners". Dijupuk August 13, 2013. 

Wacana sanèsipun[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]