Mallika Sherawat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mallika Sherawat
Mallika at ShaadiSepehle audiorelease.jpg
Mallika at ShaadiSePehle audio release function
Lair Reema Lamba
Rohtak, Haryana, India
Pakaryan Aktris
Taun aktif 2002–saiki
Sana jaringan http://www.mallikasherawatwow.com

Mallika Sherawat (मल्लिका शेरावत, jeneng lairé Reema Lamba), dhèwèké iku aktria lan modhèl saka India.[1] Dhèwèké kondhang dadi bintang modhèl lan uga aktris filem Bollywood, ora mung iku, saiki Mallika olèh julukan lan dadi simbol sèx India.[1] Dhebuté dadi bintang diwiwiti liwat panampilané ing vidhéo klip Lak Tunoo, kang diarahaké déning sutradara Surjit Bindrakhia.[1] Nyusul sawisé iku ing taun 2003 dhèwèké mbintangi filem "Khahish" lan sataun sawisé iku dhèwèké mbintangi filem kang judhulé "Murder".[1] Liwat filem kang judhulé "Murder" iku, dhèwèké olèh bebungah Zee Cine Awards.[1]

Kasuksèsané terus maju, dhèwèké uga olèh kasempatan mainaké peran bebarengan karo bintang Asia, ya iku Jackie Chan, ing filem "The Myth" kang dirilis ing taun 2005.[1] Liwat filem kasebut, dhèwèké olèh kasempatan tampil ing Cannes Film Festival.[1] Kasempatan terus kabukak kanggo Mallika, kayata tawaran main filem kang teka saka sutradara kaliber Oscar, Clint Eastwood ing filem kang judhulé "Unveiled".[1]

Saiki, wanita kang tau nyambut gawé dadi kru pamaburan lan tau palakrama karo juru anggegana iku lagi sibuk anggoné prodhuksi filem-filem, kayata ing filem kang judhulé "Guru" kang dirilis ing taun 2007, "Dasavatharam" dirilis ing taun 2007, "Preeti Eke Bhoomi Melide" ing taun 2007, "Aap Ka Suroor - The Real Love Story" ing taun 2007, "Fauj Mein Mauj" ing taun 2007, "Unveiled" ing taun 2007 lan "Welcome" ing taun 2007.[1]

Ing taun 2010, dhèwèké dianggep suksès meranaké wanita ula ing filem kang judhulé "Hiss". Lan kanggo luwih nyuksèsaké filem kasebut, Mallika sembayang ing kuil Sree Nagaraja ing Mannarasala ing laladan Alappuzha. Kanggo nyuksèsaké filem kasebut, dhèwèké njaluk restu marang déwa ula.[2] Film kasebut diprodhuseri déning Govind Menon, prodhuser filem kasebut uga mèlu ngamping-ampingi Mallika.[2] Kuil Sree Nagaraja ing Mannarasala kalebu salah sawijining lokasi kang digunakaké kanggo filem multibasa iku.[2]

Mennon ngomong manawa "Hiss" bakal diprodhuksi déning Split Image Pictures dirilis ing kabèh nagara 2200 sinéma nalika tanggal 22 Oktober 2010.[2] Sutradarané iku Jennifer Lynch lan Mallika meranaké wanita satengah wong satengah ula.[2] Ing filem kasebut, Malika mainaké peran bebarengan karo Irrfan Khan lan Divya Dutta.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i BiografiMallika Sherawat diundhuh tanggal 25 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e f berita Mallika Sherawat diundhuh tanggal 25 Agustus 2011