Makroudh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Makroudh مقروض
Makrouds.JPG
Makroudh covered in honey
JinisCookie
Panggonan asalMaghreb
Woworan pokokSemolina, Dates or figs
Buku masakan: Makroudh مقروض  Médhia: Makroudh مقروض

Makroudh ( Arab: مقروض‎‎ ) minangka cookie saka masakan Maghreb lan Malta . Iki diisi karo kurma lan kacang utawa tempel almond, sing duwe bentuk berlian - jeneng kasebut asale saka bentuk karakteristik iki.

Adonan digawé kanthi kombinasi semolina lan glepung, sing menehi pastry tekstur lan rasa sing spesifik. Makroudh bisa digoreng nganggo minyak utawa panggang oven.[1]

Iki misuwur ing Maghreb, ing kana ana macem-macem jinis Makroudh, sawetara uga pastry sing ora padha karo Makroudh tradisional kajaba bentuk kasebut.[2][3] Ing Algeria, bisa uga diisi pasta almond.[4]

Makroudh kanthi kurma lan madu uga kawentar nalika Idul Fitri .[5]

Nyajekaké[besut | besut sumber]

Makroudh disiapake kanthi ngisi adonan sing digawé semolina, biasane nggunakake macem-macem kurma Deglet Nour . Adonan banjur digulung lan dipotong dadi potongan bentuk intan. Kue kue banjur digoreng utawa dipanggang. Langkah pungkasan yaiku ngrendhem makroudh ing sirup manis.[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Gaelle & Patrice Le Franc. "Makroudh". La Cuisinede Ma Copine. Diarsip saka sing asli ing 2012-07-08. Dibukak ing 2014-04-09.
  2. "Makrout el louz - Les Joyaux de Sherazade". Les Joyaux de Sherazade (ing basa Prancis). 2015-07-16. Dibukak ing 2017-06-19.
  3. "Recette pour ramadan facile / Makrout salé". Les Joyaux de Sherazade (ing basa Prancis). 2014-05-29. Dibukak ing 2017-06-19.
  4. Marks, Gil (2010-11-17). Encyclopedia of Jewish Food (ing basa Inggris). Houghton Mifflin Harcourt. ISBN 0544186311.
  5. Jacob, Jeanne; Ashkenazi, Michael (2014). The World Cookbook: The Greatest Recipes from Around the Globe. ABC-CLIO.
  6. "North African Cuisine". www.foodingredientsonline.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-02-05.