Maharlika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Maharlika iku golongan prajurit féudhal ing bebrayan Tagalog kuna ing Luzon, Pilipin. Aran iku kapertal ing basa Sepanyol dadi Hidalgos kang tegesé wong mardika.[1] Maharlika kalebu ing golongan priyagung ngisoran saèmper Timawa, utawa wong Bisaya. Nanging, ing basa Pilipin modhèren, tembung "maharlika" tegesé dadi "priyagung karaton", ya iku mung kanggo golongan darah Maginu. [2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Scott, William Henry (1992). Looking for the Prehispanic Filipino and Other Essays in the Philippine History. Quezon City: New Day Publishers. ISBN 971-10-0524-7. 
  2. Paul Morrow (January 16, 2009). "Maharlika and the ancient class system". Pilipino Express. Dijupuk July 18, 2012.