Magen David Adom

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Magen David Adom
IndhustriPelayanan Pengubatan Darurat
Diyasa1930
Kantor gedhéIsrael
Cacah karyawan
1,200 karyawan lan 10,000+ sukarelawan
Sana jaringanhttp://www.mdais.com/

Magen David Adom (basa Ibrani: מגן דוד אדום‎, disingkat MDA, diwaca MAH-dah miturut akronim Ibrani-ne, מד"א) yaiku palayanan bank getih, ambulans, bencana, pengubatan darurat nasional ing Israel. Jeneng kasebut artine "Bintang Daud Abang" (secara literal artine: "Tameng Daud Abang"). Sawise Juni 2006, Magen David Adom secara rasmi disahke dening Komite Palang Abang Internasional minangka perhimpunan bantuan nasional ing negara Israel miturut Konvensi Genewa, lan anggota Federasi Perhimpunan Palang Abang lan Rembulan Sabit Abang Internasional. MDA nduweni nomor telepon darurat pengubatan darurat terdedikasi ing Israel, 101.[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Salinan arsip" (PDF). Diarsip saka sing asli (PDF) ing 2012-03-20. Dibukak ing 2015-07-26. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  2. "מספרי חירום - Emergency Phone Numbers in Israel" (ing basa Hebrew). Dibukak ing 2012-02-09.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Gerakan Palang Abang lan Rembulan Sabit Abang