Mabit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Mabit iku mandheg utawa nginep kanggo nyiapaké pelaksanaan nglontar Jumrah sing dadi salah siji wajib ngibadah kaji. Mabit diayahi rong tahap ing rong panggonan ya iku ing Muzdalifah lan ing Mina.

  1. Tahap Pisanan: Mabit ing Muzdalifah diayahi tanggal 10 Zulhijah, ya iku liwat tengah wengi sawisé wukuf ing padang Arafah. Mabit tahap pisanan iki racaké mung sauntara wektu waé, ya iku sauger kanggo nglumpukaké 7 krikil kanggo nglontar jumrah Aqabah.
  2. Tahap Kapindho: Mabit iki diayahi ing Mina sajeroning 2 dina (11 lan 12 Zulhijah) tumrap sing bakal njupuk ‘Nafar Awal’, lan 3 dina (11,12,13 Zulhijah) tumrap sing bakal njupuk ‘Nafar Akhir’. Wiwit dina pisanan nganti pungkasan nalika mabit ing Mina iki diayahi kagiyatan nglontar katelu jumrah Ula, Wusta lan Aqabah.

Pranala njaba[besut | besut sumber]