MNCTV

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
MNCTV
PT Cipta Televisi Pendidikan Indonesia utawi PT Media Nusantara Citra Televisi Indonésia
Jeneng sadurungéTPI
Slogan"Selalu di Hati"
Diluncuraké1 Agustus 1990 (minangka TPI)
20 Oktober 2010 (minangka MNCTV)
Sing duwéMedia Nusantara Citra (2001-saiki)
Cipta Lamtoro Gung Persada (1990-2001)
Kantor pusatJakarta, Indonésia
Saluran afiliasiRCTI (2003-saiki)
GTV (2003-saiki)
MNC News (2006-saiki)
MNC Entertainment (2006-saiki)
MNC Music (2006-saiki)
INews (2007-saiki)
SCTV (1997-2000)
Antv (1998-2000)
Indosiar (1998-2000)
TVRI (1990-1998)
MetroTV (2000-2003)
Situs webhttp://www.mnctv.com
Kasumadyan Nasional
Siaran terestrial
Bandung62 UHF
Jakarta37 UHF
Cirebon44 UHF
Garut28 UHF
Semarang31 UHF
Madiun38 UHF
Surabaya32 UHF
Makassar29 UHF
Palu25 UHF
Banda Acèh34 UHF
Medan25 UHF
Batam41 UHF
Yogyakarta26 UHF
Denpasar33 UHF
Bandar Lampung24 UHF
Palembang38 UHF
Padang41 UHF
Pekanbaru34 UHF
Pontianak37 UHF
Samarinda53 UHF
Banjarmasin36 UHF
Tegal61 UHF
Purwokerto43 UHF
Malang36 UHF
Manado36 UHF
Kadhiri61 UHF
Sukabumi26 UHF
Palangkaraya41 UHF
Mataram52 UHF
Bengkulu40 UHF
Siaran satelit
MNC Vision82
Palapa D4184 V 6700 FEC 3/4
Siaran kabel
First Media12

MNCTV (dhisik jenengé TPI) ya iku stasiun télévisi swasta Indonésia kang nyiaraké kanthi cara terestrial saka Jakarta.[1] Jeneng MNCTV wiwit digunakaké nalika 20 Oktober 2010.[1]

MNCTV kang sadurungé misuwur kanthi jeneng TPI, kalebu stasiun tivi swasta nomer telu ing Indonésia sawisé SCTV.[1] TPI diyasa déning Mbak Tutut lan dhisik sahamé akèh dinduwèni déning PT Cipta Lamtoro Gung Persada.[1] Nalika taun 2009 nganti taun 2010, MNCTV ora nyiaraké acara ulah raga.[1] Nanging wiwit taun 2010 TPI wis nyiaraké acara ulah raga manéh ya iku Liga Utama Inggris.[1]

TPI sawisé pertengahan 1990-an[besut | besut sumber]

TPI misah saka TVRI ing pertengahan 90-an.[1] Saiki, program édukasi iku wis kagusur, lan TPI fokus ing program acara musik dangdut.[1] Nalika iku sesanti TPI kang uniné makin Indonésia malah ketutup karo acara-acara dangdut ing TPI.[1]

Ing website resmi TPI, diterangké yèn TPI ya iku Televisi Paling Indonésia, jumbuh karo misiné kang anyar, TPI nyiaraké acara-acara kas Indonésia kaya ta acara sinétron lokal lan musik dangdut.[1] TPI tau éntuk pangaji awit wis suwé nyiaraké acara kuis dangdut kang sepisanan ing Indonésia ya iku Kuis Dangdut.[1] Kuis iki dipandu déné Jaja Miharja lan Dorce Gamalama.[1] Ing Festival Sinetron Indonésia 1997, serial "Mat Angin" (Deddy Mizwar) kang ditayangaké TPI éntuk 11 pangaji, ditambah karo 5 pangaji manéh ing taun candhaké.[1] Saliyané iku ana uga acara paling favorit ing Indonésia ya iku Santapan Nusantara kang dipandu karo Enita Sriyana, nimpuna kuliner.[1]

Program Kontes Dangdut Indonésia kang kalebu versi dangdut saka kontès "American Idol" lan "Indonésian Idol" dadi program unggulan TPI nganti saiki.[1] Wiwit Maret 2001, 75% saham TPI dinduwèni karo Media Nusantara Citra, kalompok prusahaan médhia kang uga duwé RCTI lan Global TV.[1] Diréktur utama TPI nalika iku ya iku Mayjen. TNI. (purn.) Sang Nyoman Swisma lan Komisaris Utama TPI ya iku Dandy Nugroho Rukmana, kang dadi anak mbarep Mbak Tutut.[1]

Ganti jeneng[besut | besut sumber]

Wiwit 20 Oktober 2010, TPI resmi ganti jeneng dadi MNCTV.[2] Owahing jeneng iki amarga TPI ora jumbuh karo konteks tertulis ing tv iku ya iku dadi salah siji tivi kang nyiaraké pandhidhikann ing Indonésia.[2] Mulane TPI diganti dadi MNCTV kanggo ngowahi citra TPI ing masarakat.[2]

[besut | besut sumber]

Cithakan:Logo saluran télévisi

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q Situs web resmi MNCTV(dipunundhuh tanggal 25 Juni 2011)
  2. ^ a b c TPI Berganti Nama Karena Kasus Harry Tanoe dengan Tutut? (dipunundhuh tanggal 16 Fèbruari 2015)


Cithakan:Stasiun-tv-Indonésia-stub