M. Kulasegaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Nama India

Yang Berhormat Ipoh Barat Tuan Kulasegaran Murugeson
எம்.குலசேகரன்
MP

Anggota Malaysia
dari Ipoh Barat
Isih njabat
Wiwit njabat 
24 Maret 2004
Sadurungé Ho Cheong Sing

Partai politik Parté Aksi Dhémokratis (DAP)
Pekerjaan Pulitikus
Situs resmi kula.blogsome.com

M. Kulasegaran s/o V. Murugeson kang padhatan sinebut minangkaM. Kulasegaran ya iku pulitikus Malaysia lan Anggota Parlemem saikine kanggo Ipoh Barat, Perak. Dhèwèké ya iku Wakil Ketua Nasional Parté Aksi Dhémokratis (PAD) ing koalisi oposisi Pakatan Rakyat.[1] Dhèwèké uga njabat minangka wakil ketua PAD.[2]

Kulasegaran, sawijining pengacara, sepisanan dipilih ing Parlemen nalika pemilihan 2004.[3]

Kulasegaran ya iku etnis Tamil kang nywarakake manéka kabar ngenani masyakarat India ing Malaysia. Dhèwèké ngeklaim yèn "Wong-wong India dibutuhaken kaya déné warga kelas telu"[4] lan ngecam penghancuran kuil-kuil Hindhu.[5] Dhèwèké uga debat manéka kabar gegayutan wong Tamil ing Sri Lanka]].[6]

Asil pemilihan[besut | besut sumber]

Parlemen Malaysia: P65 Ipoh Barat, Perak[7]
Tahun Oposisi Suara Persen Barisan Nasional Suara Persen
2004 Cithakan:Party shading/Parté Aksi Dhémokratis |M. Kulasegaran (PAD) Cithakan:Party shading/Parté Aksi Dhémokratis align="right" |22,935 Cithakan:Party shading/Parté Aksi Dhémokratis |50% Cithakan:Party shading/Barisan Nasional |Ho Cheong Sing (MCA) Cithakan:Party shading/Barisan Nasional align="right" |22,337 Cithakan:Party shading/Barisan Nasional |48%
2008 Cithakan:Party shading/Parté Aksi Dhémokratis |M. Kulasegaran (PAD) Cithakan:Party shading/Parté Aksi Dhémokratis align="right" |32,576 Cithakan:Party shading/Parté Aksi Dhémokratis |65% Cithakan:Party shading/Barisan Nasional |Yik Phooi Hong (MCA) Cithakan:Party shading/Barisan Nasional align="right" |17,042 Cithakan:Party shading/Barisan Nasional |34%
2013 Cithakan:Party shading/Parté Aksi Dhémokratis |M. Kulasegaran (PAD) Cithakan:Party shading/Parté Aksi Dhémokratis align="right" |45,420 Cithakan:Party shading/Parté Aksi Dhémokratis |73% Cithakan:Party shading/Barisan Nasional |Cheng Wei Yee (MCA) Cithakan:Party shading/Barisan Nasional align="right" |16,382 Cithakan:Party shading/Barisan Nasional |26%

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "M. Kulasegaran, Y.B. Tuan" (ing basa Malay). Parliament of Malaysia. Dijupuk 28 June 2010. 
  2. "DAP: Leadership". Parté Aksi Dhémokratis. Dijupuk 28 June 2010. 
  3. "MP's law firm burgled". The Star (Malaysia). 31 March 2004. Dijupuk 3 January 2010. 
  4. "Malaysian police break up rally". BBC News. 25 November 2007. Dijupuk 3 January 2010. 
  5. "Motion on temple rejected". The Star (Malaysia). 2 November 2007. Dijupuk 3 January 2010. 
  6. "Malaysia reluctantly to mediate between LTTE and government of Sri Lanka". Tamil Canadian. 18 July 2006. Dijupuk 3 January 2010. 
  7. "Malaysia Decides 2008". The Star (Malaysia). Dijupuk 3 January 2010.  Results only available from the pemilihan 2004.

Cithakan:Perak-FedRep