Love, Simon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Love, Simon
Gambar:Love simon poster.jpg
Poster film
Disutradarani Greg Berlanti
Diprodhuseri
  • Marty Bowen
  • Wyck Godfrey
  • Isaac Klausner
  • Pouya Shahbazian
Diskénariyoni
  • Isaac Aptaker
  • Elizabeth Berger
Adhedhasar Simon vs. the Homo Sapiens Agenda
déning Becky Albertalli
Dibintangi
Dimusiki Rob Simonsen
Sinématografi John Guleserian
Dibesut déning Harry Jierjian
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning 20th Century Fox
Tanggal metu
  • Maret 16, 2018 (2018-03-16)
Suwéné
110 Menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Inggris
Rantaman $17 Juta[2]
Kalarisan $58.1 Juta[3]

Love, Simon nggih punika filem drama komedi Amérikah Sarékat ingkang kababar ing taun 2018. Filem punika dipunarahaken déning Greg Berlanti, adhedhasar saking skénario ingkang kaanggit déning Isaac Aptaker lan Elizabeth Berger, dipunangkat saking novel Simon vs. Homo Sapiens Agenda anggitanipun Becky Albertalli. Wondéné para juru paraga ingkang kapracaya maragani filem punika antawisipun Nick Robinson, Josh Duhamel, lan Jennifer Garner. Filem punika nyariyosaken babagan Simon Spier, nèm-nèman priya, taksih sekolah SMA, ingkang tansah ngurung dhiri. Pungkasanipun kapeksa piyambakipun ngumpetaken idhèntitas saking rencang-rencang ugi sagung kaluwarginipun, sinambi ngupados nemokaken idhèntitas rencang sekolahipun ingkang mboten dipunmangertosi, ketaman asmara dhumateng Simon miyos dunia maya.

Love, Simon kaping pisan kagiyaraken wonten adicara Festival Film Mardi Gras surya 27 Februari 2018 lan dipunbabar kagem sagung pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 16 Maret 2018 déning 20th Century Fox. Para juru kritik sami ngalembana dhumateng filem punika amargi "karakter ingkang saé, maneka lan cariyos ingkang mboten didamel-damel", nggambaraken minangka "klasik instan" ingkang "lembut lan manis".

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Nick Robinson minangka Simon Spier
    • Bryson Pitts minangka Simon Spier (10 tahun)
    • Nye Reynolds minangka Simon Spier (5 tahun)
  • Josh Duhamel minangka Jack Spier, ramanipun Simon
  • Jennifer Garner minangka Emily Spier, Ibunipun Simon
  • Katherine Langford minangka Leah Burke, rencang Simon
  • Alexandra Shipp minangka Abby Suso, rencang Simon
  • Jorge Lendeborg Jr. minangka Nick Eisner, rencang Simon
  • Logan Miller minangka Martin Addison, rencang sekelas Simon
  • Keiynan Lonsdale minangka Abraham "Bram" Greenfeld, rencang sekelas Simon
  • Miles Heizer minangka Cal Price, rencang sekelas Simon
  • Talitha Bateman minangka Nora Spier, rayi Simon
    • Skye Mowbray minangka Nora Spier (6 tahun)
  • Tony Hale minangka Mr. Worth, Wakil kepala sekolah
  • Natasha Rothwell minangka Ms. Albright, Guru drama Simon
  • Drew Starkey minangka Garrett Laughlin, rencang sekelas Simon
  • Clark Moore minangka Ethan, rencang sekelas Simon
  • Joey Pollari minangka Lyle, rencang sekelas Simon
  • Mackenzie Lintz minangka Taylor Metternich, rencang sekelas Simon

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Love, Simon (12A)". British Board of Film Classification. Dijupuk February 9, 2018. 
  2. Barnes, Brooks (February 15, 2018). "'Black Panther' Poised to Shatter a Hollywood Myth". The New York Times. Dijupuk March 8, 2018. 
  3. "Love, Simon (2018)". Box Office Mojo. Dijupuk May 12, 2018. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]