Lou mei

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan


Macem-macem jinis lu wei sing didol ing Taiwan

Lou mei minangka jeneng Kanton sing diwenehake kanggo masakan sing digawe nganggo saos sing dikenal minangka stock master utawa saos lou 滷水; utawa滷汁; ). Sajian kasebut dikenal kanthi jeneng lu wei ing Taiwan. Lou mei bisa digawe saka potongan daging, offal, lan potongan liyane. Varietas sing paling umum yaiku daging sapi, daging babi, bebek lan pitik . Lou mei asale saka Tiongkok Kidul, minangka bagean inti saka masakan Hokkien lan Teochew, lan kasedhiya ing China lan Taiwan kanthi macem-macem jinis regional. Pilihan beda-beda ing antarane Chinatown luar negeri asring gumantung saka campuran imigran.

Varietas umum kalebu:

  • Ayam rebus 滷雞)
  • Bebek rebus 滷鴨)
  • Daging bebek / angsa (鴨片/鵝片)
  • 雞翼 pitik (雞翼)
  • 鴨掌 bebek (鴨掌)
  • Cakar pitik (雞爪)
  • Tahu (豆腐)
  • Kuping babi (豬耳)
  • Usus iwak kukus (蒸魚腸)
  • Usus iwak goreng 炒魚腸)
  • 牛雜 daging sapi (牛雜)
  • Daging sapi brisket (牛腩)
  • Bebek bebek (鴨胗)
  • Basa babi (豬脷)
  • daging babi (豬脚)
  • Getih babi (豬血糕)
  • Iwak dibumboni endhog 滷蛋)
  • Kelp (海帶)