London Has Fallen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
London Has Fallen
220px
Theatrical release poster
DisutradaraniBabak Najafi
Diprodhuseri
Diskénariyoni
Carita déning
  • Creighton Rothenberger
  • Katrin Benedikt
AdhedhasarCharacters created
by Creighton Rothenberger
Katrin Benedikt
Dibintangi
DimusikiTrevor Morris
SinématografiEd Wild
Dibesut déning
  • Paul Martin Smith
  • Michael Duthie
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning
Tanggal metu
  • Maret 1, 2016 (2016-03-01) (Hollywood)
  • Maret 4, 2016 (2016-03-04) (United States)
Suwéné
99 minutes[2]
NagaraUnited States
BasaInggris
Rantaman$60 yuta[3]
Kalarisan$195.7 yuta[4]

London Has Fallen ya iku filem aksi thriller saka Amèrika taun 2016 kang disutradarani Babak Najafi lan naskah filem iki ditulis déning Creighton Rothenberger, Katrin Benedikt, Chad St. John lan Christian Gudegast. Filem iki dadi sèkuèl lanjutané filem Antoine Fuqua's taun 2013 ya iku Olympus Has Fallen, lan diparagani déning Gerard Butler, Aaron Eckhart, lan Morgan Freeman, karo Alon Moni Aboutboul, Angela Bassett, Robert Forster, Jackie Earle Haley, Melissa Leo, Radha Mitchell, Sean O'Bryan, Waleed Zuaiter lan Charlotte Riley dadi paraga pambiyantu.

Prosès nggawé filem iki diwiwiti tanggal 24 Oktober taun 2014, ing kutha London. Prèinan Natalan iku diwiwiti wulan Novèmber, banjur prosès nggawé filem diwiwiti manèh ing wulan Fèbruari taun 2015. Filem iki digebyakaké tanggal 4 Maret taun 2016, déning Focus Features kang ganti jeneng dadi labèl Gramercy Pictures.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Petski, Denise (May 20, 2015). "Focus Features Revives Gramercy Pictures Label For Genre Films". deadline.com. Dijupuk May 20, 2015. 
  2. "LONDON HAS FALLEN (15)". British Board of Film Classification. February 4, 2016. Dijupuk February 4, 2016. 
  3. "Box Office: ‘Zootopia’ to Take Down ‘Deadpool’ With Huge $60 Million-Plus Debut". variety.com. 
  4. "London Has Fallen (2016)". Box Office Mojo. Dijupuk May 29, 2016.