Liquorice asin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Salty liquorice
Swedish salty liquorice.jpg
Swedish variety of extra salty liquorice candy
Jeneng liyanésalmiak or salmiac liquorice
Jinisconfectionery
AjanganFood
Panggonan asalNorthern Europe
Woworan pokokliquorice-root extract, salmiak salt (sal ammoniac; ammonium chloride), sugar, glucose syrup, modified starch, brown sugar syrup, maltodextrin, sometimes anise oil
Buku masakan: Salty liquorice  Médhia: Salty liquorice
Kaleng kanthong sing ngemot pastil minuman keras salmiak cilik kanthi bentuk berlian tradisional. Pastel biasane kalebu macem-macem jinis minuman keras keras.
Permen minuman keras salmiak kanthi bentuk berlian tradisional. Ragam permen biasane saka macem-macem minuman keras sing alus nganti medium-alus.
Permen minuman keras salmiak diproduksi kanthi macem-macem bentuk.

Salty liquorice, salmiak liquorice utawa salmiac liquorice, macem-macem liquorice roso karo bahan "salmiak uyah" ( sat ammoniac ; amonium klorida ), lan punika umum confection ditemokaké ing negara Nordic, Benelux, lan lor Jerman . [1] Uyah salmiak menehi minuman keras uyah lan rasa asin [2] (mula jenenge); mirip karo tanin - ciri khas anggur abang, sing nambah rasa pait lan rasa ing rasa. Ngombe omben-omben salmiak bisa ngrangsang langit-langit lan nanggepi sing gurih utawa ora gurih. Minyak anise uga bisa dadi bahan utama tambahan kanggo minuman keras asin. Omben-omben asin tambahan ditambah karo uyah salmiak utawa bubuk salmiak, utawa kadang uyah meja . Saliyane digunakake ing permen, salmiak uga digunakake kanggo ngicipi vodka, coklat, brendi rye sulingan, es krim, omben-omben cola, snus, lan daging .


"The UFO Shot" minangka minuman keras berry karo salmiak.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Binelli, Mark (24 October 2018). "The Candy Issue: Salty Tooth". The New York Times Magazine. ISSN 0362-4331.
  2. "Salammoniac: Salammoniac mineral information and data". Mindat.org. Hudson Institute of Mineralogy.