Lim Goh Tong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lim Goh Tong
Statue of Lim goh Tong.jpg
Lair 1918
County Anxi, Fujian, Cina
Pati Oktober 23, 2007(2007-10-23) (umur 89) invalid day
Subang Jaya, Selangor, Malaysia
Pakaryan Pendiri Genting Highlands, Genting Group, dan Star Cruises
Bojo Lee Kim Hua
Anak 6

Lim Goh Tong ((Tionghoa))ya iku salah sawijining pengusaha lan pendiri kawasan wisata Genting Highlands, Malaysia.[1] Lim Goh Tong minangka anak kaping 5 saka 7.[1] Bapake ya iku Lim Shi Quan (sawijining pedagang bibit ing Cina) lan Goh Ban.[1] Dhèwèké duwé siji kang mas, 3 mbak, siji adi lanang, lan siji adi wadon.[2] Bapake tinggal donya nalika Lim Goh Tong umur 16 taun mula dhèwèké kepeksamatu saka sekolah lan nggenteni bapake.[1] Kanthi dukungan saka ibune, lan seduluré, dhèwèké wiwit nyambut gawé ana ing Malaysia lan nyambut gawé minangka tukang kayu, banjur dhèwèké dodolan piranti lan mesin lowak, nganti dhèwèké bisa etu bathi kanggo usaha pertambangan lan perkebunan cilik.[1] Nalika masa penjajahan jepang, dhèwèké wiwit usaha perdagangan piranti lan mesin lowak.[2] Nalika penjajahan Jepang rampung, Lim Goh Tong éntuk akèh bathi saka dagang piranti abot kang wektu iku dibutuake dining akèh wong kanggo usaha pertambangan lan perkebunan karèt.[2] Kanthi ora sengaja, dhèwèké mèlu indhustri penambangan wesi amaega anané perusahaan penambangan kang ora bayar 2 buldozer kang dituku saka Lim Gong Tong mula perusahaan mau mbayar kanthi ajakan kerjasama.[2] Kanthi bantuan Lim Goh Tong, perusahaaan mau bisa ngrembaka lan bisa ngrembakake usahane ing pertambangan timah.[2] Lim Goh Tong banjur ngadegaké perusahaan ing babagan konstruksi kang duwéhi jeneng Kien Huat Private Limited.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (Inggris)Asiatic Development Berhad (2007). "TAN SRI (Dr.) LIM GOH TONG". Annual Report 2007: 1-2. http://www.gentingplantations.com/report/ar07/pdf/asiatic07_tribute.pdf.
  2. ^ a b c d e f G2E Asia (2009). "Biography of Mr. Tan Sri Lim Goh Tong".