Li hing mui

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Li hing mui

Li hing mui ( Chinese ), dikenal minangka huamei ( Chinese ) ing Tiongkok Daratan, plum Tiongkok asin (asin Prunus ) asin. Iki nduweni rasa sing kuwat, khas lan asring diarani minangka rasa sing dipikolehi, amarga ana kombinasi rasa legi, asem, lan asin. Uga diarani minangka tart lan uga kusut. Asale saka Provinsi Guangdong, jeneng "li hing mui" tegese "plum plancong". "Li hing" yaiku "lelungan" lan "mui" minangka "plum" ing basa Kanton. [1]

Wêdakakêna Li hing mui digawe saka kulit plum lemah sing sadurunge wis diasinake ing kombinasi licorice, pewarna panganan abang, uyah, gula, lan sok-sok aspartam lan utawa sakarine . Bisa digunakake kanggo nggawe roso, biasane ditaburi permen lan woh-wohan liyane, utamane nanas, mangga, jambu biji lan apel . Ing Amerika Serikat, bubuk Li hing mui bisa ditemokake ing Hawaii, ing endi bocah-bocah lokal seneng nganggo bear permen asam, cacing permen asam, permen semangka asem, bocah-bocah sing asem, es cukur, permen apel asem, permen rock, brondong, woh, lan arare (uga dikenal minangka kakimochi lan mochi crunch).[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "What does li hing mui mean?". www.definitions.net.
  2. http://www.marinahawaiivacations.com/blog/honolulu-dining/the-history-of-li-hing-mui.aspx