Lev Trotski

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Leon Trotsky
Bundesarchiv Bild 183-R15068, Leo Dawidowitsch Trotzki.jpg
Mantri Pertahanan Uni Sovyèt
Linggih
13 Maret 1918 – 15 Januari 1925
WakilEphraim Sklyansky
Kang sadurungéNikolai Podvoisky
Kang sawiséMikhail Frunze
Mantri Manca Nagara Ruslan
Linggih
8 November 1917 – 13 Maret 1918
WakilGeorgy Chicherin
Kang sadurungéMikhail Tereshchenko
Kang sawiséGeorgy Chicherin
Ketua Dewan Buruh Petrograd
Linggih
8 Oktober 1917 – 8 November 1917
Rerincèn dhiri
Lair(1879-Cithakan:NOMORBULAN-07)7 Novèmber 1879
Kherson, Russian Empire
PatiAgustus 21, 1940(1940-08-21) (umur 60)
Meksiko, DF, Mexico
BangsaUkraina
Parté pulitikRSDLP, SDPS, Communist Party of the Soviet Union, Left Opposition, IV International
SisihanAleksandra Sokolovskaya, Natalia Sedova
ProfésiStatesman, editor
Foto paspor Trotski, 1915

Lev Davidovich Trotski (Basa Ruslan: Лев Давидович Троцкий; uga dialihaksarakaké Trotskii, Trotski, Trotzky, Trotsky) (Yanovka, Kherson, Ukraina, 26 Oktober (Kalèndher Julius) = 7 November (Kalèndher Grégorius) 187921 Agustus 1940), kalairaken minangka Lev Davidovich Bronstein (Лев Давидович Бронштейн). Panjenengané iku révolusioner Ruslan lan panerus Lenin, nanging ditendhang metu Ruslan déning Stalin, lan akiré nalika taun 1940 panjenengané dipatèni amarga préntah Josef Stalin ing Meksiko.

Panjenengané iku anak siji wong tani keturunan Yahudi, David Bronstein, kang asalé saka Ukraina. Sawijining kabeneran kang menarik banget ya iku yèn panjenengané lair nalika tanggal kang padha karo tanggal Révolusi Oktober Ruslan; 7 November.

Trotski uga pangadeg Politbiro.

Leon Trotski[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:PamimpinRuslan