Lev Trotski

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Leon Trotsky
Bundesarchiv Bild 183-R15068, Leo Dawidowitsch Trotzki.jpg
Mantri Pertahanan Uni Sovyèt
Linggih
13 Maret 1918 – 15 Januari 1925
Wakil Ephraim Sklyansky
Kang ndhisiki Nikolai Podvoisky
Kang nggantèni Mikhail Frunze
Mantri Manca Nagara Rusia
Linggih
8 November 1917 – 13 Maret 1918
Wakil Georgy Chicherin
Kang ndhisiki Mikhail Tereshchenko
Kang nggantèni Georgy Chicherin
Ketua Dewan Buruh Petrograd
Linggih
8 Oktober 1917 – 8 November 1917
Rerincèn dhiri
Lair (1879-11-07)Novèmber 7, 1879
Kherson, Russian Empire
Pati Agustus 21, 1940(1940-08-21) (umur 60)
Meksiko, DF, Mexico
Bangsa Ukraina
Parté pulitik RSDLP, SDPS, Communist Party of the Soviet Union, Left Opposition, IV International
Sisihan Aleksandra Sokolovskaya, Natalia Sedova
Profési Statesman, editor
Foto paspor Trotski, 1915

Lev Davidovich Trotski (Basa Rusia: Лев Давидович Троцкий; uga dialihaksarakaké Trotskii, Trotski, Trotzky, Trotsky) (Yanovka, Kherson, Ukraina, 26 Oktober (Kalèndher Julius) = 7 November (Kalèndher Grégorius) 187921 Agustus 1940), kalairaken minangka Lev Davidovich Bronstein (Лев Давидович Бронштейн). Panjenengané iku révolusioner Rusia lan panerus Lenin, nanging ditendhang metu Rusia déning Stalin, lan akiré nalika taun 1940 panjenengané dipatèni amarga préntah Josef Stalin ing Meksiko.

Panjenengané iku anak siji wong tani keturunan Yahudi, David Bronstein, sing asalé saka Ukraina. Sawijining kabeneran sing menarik banget ya iku yèn panjenengané lair nalika tanggal sing padha karo tanggal Révolusi Oktober Rusia; 7 November.

Trotski uga pangadeg Politbiro.

Leon Trotski[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]



Flag of the Soviet Union.svg
Pamimpin Uni Sovyèt lan Fèdherasi Rusia
Flag of Russia.svg

Uni Sovyèt: Lenin - Trotski - Josef Stalin - Nikita Khrushchev - Leonid Brezhnev - Yuri Andropov - Konstantin Chernenko - Gorbachev
Fèdherasi Rusia: Yeltsin - Putin - Medvedev