Lev Trotski

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Leon Trotsky
Gambar:Bundésarchiv Bild 183-R15068, Leo Dawidowitsch Trotzki.jpg
Mentri Pertahanan Uni Sovyèt
Lungguh
13 Maret 1918 – 15 Januari 1925
Ephraim Sklyansky
Kadhisiki Nikolai Podvoisky
Kagantèni Mikhail Frunze
Mentri Manca Nagara Rusia
Lungguh
8 November 1917 – 13 Maret 1918
Georgy Chicherin
Kadhisiki Mikhail Tereshchenko
Kagantèni Georgy Chicherin
Ketua Dewan Buruh Petrograd
Lungguh
8 Oktober 1917 – 8 November 1917
Rerincèn priangga
Lair (1879-11-07)Nopèmber 7, 1879
Kherson, Russian Empire
Pati Agustus 21, 1940(1940-08-21) (umur 60)
Meksiko, DF, Mexico
Bangsa Ukraina
Parté pulitik RSDLP, SDPS, Communist Party of the Soviet Union, Left Opposition, IV International
Sisihan Aleksandra Sokolovskaya, Natalia Sedova
Propési Statesman, editor
Foto paspor Trotski, 1915

Lev Davidovich Trotski (Basa Rusia: Лев Давидович Троцкий; uga dialihaksarakaké Trotskii, Trotski, Trotzky, Trotsky) (Yanovka, Kherson, Ukraina, 26 Oktober (Kalèndher Julian) = 7 November (Kalèndher Gregorian) 187921 Agustus 1940), kalairaken minangka Lev Davidovich Bronstein (Лев Давидович Бронштейн). Panjenengané iku révolusioner Rusia lan panerus Lenin, nanging ditendhang metu Rusia déning Stalin, lan akiré nalika taun 1940 panjenengané dipatèni merga préntah Josef Stalin ing Meksiko.

Panjenengané iku anak sawijining petani keturunan Yahudi, David Bronstein, sing asalé saka Ukraina. Sawijining kabeneran sing menarik banget ya iku yèn panjenengané lair nalika tanggal sing padha karo tanggal Révolusi Oktober Rusia; 7 November.

Trotski uga pangadeg Politbiro.

Leon Trotski[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]



Flag of the Soviet Union.svg
Pamimpin Uni Sovyèt lan Fèdherasi Rusia
Flag of Russia.svg

Uni Sovyèt: Lenin - Trotski - Josef Stalin - Nikita Khrushchev - Leonid Brezhnev - Yuri Andropov - Konstantin Chernenko - Gorbachev
Fèdherasi Rusia: Yeltsin - Putin - Medvedev


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lev_Trotski&oldid=1053881"