Pterois

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Lepu)
Pterois
Red lionfish near Gilli Banta Island.JPG
Pterois volitans
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Actinopterygii
Ordho: Scorpaeniformes
Famili: Scorpaenidae
Subfamili: Pteroinae
Génus: Pterois
Oken, 1817

Pterois iku génusé iwak segara sing mawa wisa. Iwak iki dumunung ing laladan Samudra Indhi lan Samudra Pasifik. Pterois katitik saka pakulitané sing wernané mencorong lorèk abang, putih, krèm, lan ireng, kèpèté sing mentèrèng, lan jejari kèpèté sing mencongat tur mawa wisa.[1][2] Pterois radiata, Pterois volitans, lan Pterois miles iku spésies sing paling kerep disinaoni ing sajeroné génus iki. Spésies-spésies Pterois wis kaloka minangka iwak akuariyum.[1] Sanajan ta mangkono, P. volitans lan P. miles ingaran spésies invasif ing Samodra Atlantik iring kulon, Segara Karibia, lan Segara Tengah.[3][4]

Spésies[besut | besut sumber]

Dinané iki, ana 12 spésies sing diakoni ing sajeroné génus iki:

Gladri[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b National Geographic. "Lionfish". 
  2. ^ Whitfield P.E., Hare J.A., David A.W., Harter S.L., Muñoz R.C., Addison C.M. (2007). "Abundance estimates of the Indo-Pacific lionfish Pterois volitans/miles complex in the Western North Atlantic". Biological Invasions 9 (1): 53–64. doi:10.1007/s10530-006-9005-9. 
  3. ^ Merrington, Andrew (2016-06-28). "Lionfish invading the Mediterranean Sea". Plymouth University. Dijupuk 2017-07-29. 
  4. ^ "Invasive Lionfish Arrive in the Mediterranean". Scientific American. June 28, 2016. 
  5. ^ a b Matsunuma M., Motomura H. (2015). "Redescriptions of Pterois radiata and Pterois cincta (Scorpaenidae: Pteroinae) with notes on geographic morphological variations in P. radiata". Ichthyological Research 63 (1): 145–172. doi:10.1007/s10228-015-0483-6. 
  6. ^ Matsunuma, M. & Motomura, H. (2014): Pterois paucispinula, a new species of lionfish (Scorpaenidae: Pteroinae) from the western Pacific Ocean. Ichthyological Research, 62 (3): 327-346.