Leonhard Euler

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Leonhard Euler

Potret oleh Emanuel Handmann 1756(?)
Lair 15 April 1707
Basel, Switzerland
Pati 18 September 1783 (umur 76)
[OS: 7 September 1783]
St. Petersburg, Rusia
Padunungan Prusia, Rusia
Swiss
Kabangsan Swiss
Babagan fisikawan lan matematikawan
Institusi Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia
Akademi Ilmu Pengetahuan Prusia
Alma mater Universitas Basel
Doctoral advisor Johann Bernoulli
Doctoral students Joseph Louis Lagrange
Agama Calvinis[1][2]
Tapak asma
Cathetan
Dia adalah ayah matematikawan Johann Euler
Menurut otoritas genealogi akademik dia dianggap setara dengan penasihat doktoral.

Leonhard Euler (15 April 1707 - 18 September 1783) (dipunlafalaken "oiler") punika matématikawan lan fisikawan Swiss. Piyambakipun kapirsani (sesarengan kaliyan Archimedes, Gauss, lan Newton) minangka salah satunggiling matématikawan paling ageng salawasipun. Leonhard Euler punika tiyang sepisanan ingkang ngginaaken istilah "fungsi" (dipundefinisikaken déning Leibniz - 1694) kanggé ngejawantahaken ungkapan matématis ingkang nglebetaken manéka parameter; upaminipun y = F(x). Panjenenganipun dipunanggep minangka satunggiling tiyang ingkang sepisanan nerapaken kalkulus ing fisika.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Dan Graves (1996). Scientists of Faith. Grand Rapids, MI: Kregel Resources. pp. 85–86.
  2. ^ E. T. Bell (1953). Men of Mathematics, Vol. 1. London: Penguin. pp. 155.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Leonhard_Euler&oldid=820808"