Lenga jagung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Minyak jagung, limang liter
Kendi plastik ing kothak karton, saben 15 kg

lenga jagung ( minyak jagung ) yaiku minyak sing diekstrak saka germ jagung ( jagung ). Panganggone utamane yaiku masak, ing endi titik asap sing dhuwur nggawe minyak jagung sing ditapis dadi minyak goreng sing larang banget. Iki uga minangka bahan utama kanggo sawetara margarin . Minyak jagung umume luwih murah tinimbang jinis minyak nabati liyane . Minyak jagung uga bahan baku sing digunakake kanggo biodiesel . Panggunaan industri minyak jagung liyane kalebu sabun, salve, cat, penghapus, anti karat kanggo permukaan logam, tinta, tekstil, nitrogliserin, lan insektisida . Kadhangkala digunakake minangka operator molekul obat nalika nyiapake farmasi .