Leipäjuusto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Leipäjuusto kanthi senggol cloudberry

Leipäjuusto (keju roti) utawa juustoleipä ( Meänkieli : kahvijuusto ; Swedish utawa brödost ), uga dikenal ing Amerika Serikat minangka salah sawijining jinis olahan keju Roti utawa keju Finnish sing squeaky, minangka keju seger Finlandia sing biasane digawe saka omben - omben sapi, susu sing akeh saka sapi sing nembe dikembangake. Reindeer utawa malah susu wedhus uga bisa digunakake. [1] Versi sing kasedhiya kanthi komersial biasane digawe saka susu sapi, lan ora duwe sawetara warna lan rasa amarga iki. Keju asale saka Ostrobothnia Kidul, Finlandia Lor, lan Kainuu . [2]

Irisan leipäjuusto
Potongan leipäjuusto kanggo kopi

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Collectif, Dominique Auzias, Jean-Paul Labourdette, « Cuisine finlandaise », dans Petit Futé : Helsinki, 2011
  2. Magnus Nilsson. The Nordic Cookbook (2015) 768 pag. ISBN 0714868728, ISBN 9780714868721