Layang èlèktronik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Layang èlèktronik (basa Indonesia: Surat elektronik, dicekak ratel, ratron, surel, utawa surat-e) utawa layang digital utawa pos elektronik (dicekak pos-el) utawa jeneng umumé jroning basa Inggris "e-mail utawa email" (ejaan Indonesia: imèl) iku sarana kirim layang liwat jalur Internèt. Anatomi layang èlèktronik:

emailsaya@surabaya.vibriel.net.id

Katrangan:

  • emailsaya: jeneng kothak layang (mailbox) utawa jeneng panganggo (username) sing arep dianggo jroning mailserver
  • surabaya.vibriel.net.id: jeneng mailserver papan panganggo sing dituju, peprincèné:
    • surabaya: subdomain (duwèké pemegang jeneng domain), biasané ngarujuk marang sawijining komputer jroning lingkungan pemilik domain
    • vibriel: jeneng domain, biasané nuduhaké jeneng prusahaan/organisasi/perorangan (Vibriel)
    • net: second level domain, nuduhaké yen domain iki klebu kategori networking (net)
    • id: top level domain, nuduhaké yen domain iki kadaftar ing otoritas domain Indonesia (id)

Deleng uga[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.