Laufabrauð

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Laufabrauð
Laufabrauð before and after frying.jpg
JinisFlatbread
Panggonan asalIceland
Buku masakan: Laufabrauð  Médhia: Laufabrauð
Laufabrauð.jpg

Laufabrauð ( pangucap cara Èslan: [ˈlœiːvaˌprœiːθ], " godhong roti "; kadang uga diarani "roti kepingan salju" ing basa Inggris) [1] minangka salah sawijining jinis olahan arupa roti Islandia sing paling asring dipangan ing musim Natal . [2] Asal saka Islandia sisih lor nanging saiki dipangan ing saindenging negara, roti lapis, lancip banget kanthi diameter udakara 15 nganti 20 cm (6 nganti 8 inci), dihias nganggo godhong, pola geometris lan digoreng sedhot nganggo lemak utawa minyak panas. [3]

Laufabrauð bisa dituku ing toko roti utawa digawe ing omah, nganggo adonan siap utawa saka awal; [2] pola dipotong nganggo tangan utawa digawe nganggo roller kuningan sing abot, laufabrauðsjárn ([ˈlœiːvaˌprœiðsˌjau(r)tn̥], "wesi roti godhong"). [3] Roti roti digawe ing omah biasane dadi usaha kulawarga lan asring dadi bagian penting saka persiapan Natal, ing endi pirang-pirang generasi nglumpuk lan melu dekorasi. [4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Nanna Rögnvaldardóttir (2004). Cool Cuisine. Vaka-Helgafell. p. 96. ISBN 9979-2-1767-7. OCLC 253801447.
  2. a b Salvör Gissurardóttir (2000). "Laufabrauð - "Leaf Bread"". Diarsip saka sing asli ing 2007-12-15. Dibukak ing 2007-12-09. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "jol.ismennt.is" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  3. a b Hanneck, Maike (2004). Island-Kochbuch (ing basa German). túrí. pp. 30–31. ISBN 9979-9641-0-3. OCLC 76585143.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "hanneck" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  4. Nanna Rögnvaldardóttir. "Leaf Bread for Christmas". Diarsip saka sing asli ing 2007-02-16. Dibukak ing 2009-11-29.