Lars and the Real Girl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lars and the Real Girl
Lars real girl.jpg
Original poster
DisutradaraniCraig Gillespie
DiprodhuseriSarah Aubrey
John Cameron
Sidney Kimmel
Ditulis déningNancy Oliver
DibintangiRyan Gosling
Emily Mortimer
Paul Schneider
Kelli Garner
Patricia Clarkson
DimusikiDavid Torn
SinématografiAdam Kimmel
Dibesut déningTatiana S. Riegel
Dibabar déningMetro-Goldwyn-Mayer
Tanggal metu
  • Oktober 12, 2007 (2007-10-12)
Suwéné
106 menit
NagaraAmérikah Sarékat
Kanada
BasaBasa Inggris
Rantaman$12 yuta
Kalarisan$11.2 yuta

Lars and the Real Girl ya iku filem sandiwara komedi saka Amérikah Sarékat-Kanada kang digawé taun 2007. Filem iki disutradarani Craig Gillespie, dhedhasar skénario kang dianggit déning Nancy Oliver. Sakpérang juru paraga kang main ing filem iki antarané Ryan Gosling, Emily Mortimer, Paul Schneider, Kelli Garner, lan Patricia Clarkson. Lars and the Real Girl ngangkat carita asmarané wong lanang karo bonekané, Bianca. 

Film Lars and the Real Girl mlebu nominasi ing pangaji Academy Award lumantar kategori carita paling apik, lan Gosling mlebu nominasi Golden Globe Award lumantar kategori paraga komedi paling apik, uga nominasi ing Screen Actors Guild Award minangka paraga baku paling apik.[1][2][3][4] 

Riwayat[besut | besut sumber]

Lars and the Real Girl iku filem komedi sandiwara kang digawé taun 2007, nyritakké wong lanang diwasa jenengé Lars kang nglakoni kauripan kanthi tresna marang bonekané kang ayu, jenengé Bianca. Ing wiwitan filem iki dicritakkéè yèn Lars kuwi wongé kalem, menengan, nglakoni urip kaya adaté, lan turu ing garasi duwèké kaluwargane. Tindhak tandhuké kang katon apik marang sagung kaluwargané uga tumrap wong-wong saindhengé, nanging dhèwèké kurang srawung lan seneng ngéndhani.

Weruh kahanané Lars kang kaya mangkono, Guy (kangmasé Lars) lan Karin (bojoné Guy) rada kuwatir lan ngupadi piyé carané mangertèni sipaté Lars luwih cedhak, nanging Lars tansah éndha. Sawijiné kancané Lars nuduhké sawijiné laman situs jaringan kang isiné bonéka kenya ayu kang bisa dipesen miturut kekarepan. Tanpa ana kang ngerti, meneng-meneng Lars pesen bonéka kenya iku lan dijenengi Bianca sarta didadèkké kaya déné manungsa kang urip, sabanjuré agawé malih prilakune Lars.[5][6][7][8]

Carita iki tambah apik nalika Lars nemoni kangmasé saperlu mènèhi ngerti yèn dhèwèké wis duwé pacangan kenya kang péngin dikenalké. Ndeleng warta kang apik kuwi, Guy lan Karin ora nyujayani, malah ngalembana lan ngundang kenya iku mara ing omahé. Saka kono diwiwiti carita satenané.

Ing filem Lars and the Real Girl iki sanajan Bianca kuwi mung sadrema bonéka, nanging Lars nganggepé kaya manungsa biyasa, lan sadulur-seduluré uga ora nganggep yèn Lars kuwi mentalé nylenèh. Malah saka apa kang dilakoni déning Lars mau agawé wong-wong saindhengé mbiyantu ngupadi amrih apiké kanggoné Lars. Akeh kadadéan kang anèh lan lucu ing filem iki.

Film Lars and the Real Girl, sanadyan mung digawé kanthi dhana kang cupet, nanging kasil mlebu nominasi Academy Awards, nominasi paraga paling apik, lan nominasi paraga baku priya paling apik ing pangaji Golden Globe.[9][10][11][12][13][14][15][16] [17]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Pangaji lan nominasi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Wloszczyna, Susan (October 8, 2007). "'Lars' star Bianca isn't just your average movie actress". USA Today. Archived from the original on October 25, 2014. Retrieved November 15, 2014.
  2. IMDB "Filming Locations for Lars and the Real Girl"
  3. Goodman, Lee-Anne (2008). "The Real Deal". AOL. Archived from the original on July 7, 2012. Retrieved November 15, 2014.
  4. IMDB "Crazy Credits for Lars and the Real Girl"
  5. Staff writer (undated).
  6. "Lars and the Real Girl".
  7. "BoxOfficeMojo.com". BoxOfficeMojo.com. 2008-03-06. Retrieved 2012-04-10.
  8. "Rotten Tomatoes.com". Rotten Tomatoes.com. Retrieved 2012-04-10.
  9. "Metacritic.com". Metacritic.com. Retrieved 2012-04-10.
  10. Ebert, Roger (October 19, 2007).
  11. LaSalle, Mick (October 19, 2007).
  12. Dargis, Manohla (October 12, 2007).
  13. Turan, Kenneth (October 12, 2007).
  14. Lumenick, Lou (October 12, 2007).
  15. Simon, Alissa (September 11, 2007).
  16. "Lars and the Real Girl".
  17. Simmons, Rachel (July 28, 2009).
  18. "Humanitas Prize Past Winners". Humanitasprize.org. Retrieved 2012-04-10.

Pranala njaba[besut | besut sumber]