Lager

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gelas lager saka Bitburger, pabrik bir Jerman

Lager yaiku bir sing wis diseduh lan dikondisi kanthi suhu sithik. [1] Lager bisa pucet, kuning, utawa peteng . Pale lager minangka gaya bir sing paling akeh dikonsumsi lan kasedhiya kanthi komersial. [2] Tembung "lager" asale saka basa Jerman kanggo "panyimpenan", amarga bir kasebut disimpen sadurunge diombe - lumrahe ing guwa-guwa sing adhem. [3]Uga mateng ing panyimpenan kadhemen, umume lager dibedakake kanthi nggunakake Saccharomyces pastorianus, ragi "fermentasi ngisor" sing difermentasi ing suhu sing cukup adhem.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Briggs, D.E.; Boulton, C.A.; Brookes, P. A.; and Stevens, R. Brewing, 2004, CRC. ISBN 0-8493-2547-1 p. 5.
  2. "A Guide to Lagers » Brewer World-Everything about beer is here". Brewer World-Everything about beer is here. 2021-04-05. Dibukak ing 2021-06-19.
  3. "What is a Lager?". Happy Hour City. 2018-04-02. Dibukak ing 2021-06-19.