Lady Bird (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lady Bird
250px
Poster film Lady Bird
Disutradarani Greta Gerwig
Diprodhuseri Scott Rudin
Eli Bush
Evelyn O'Neill
Diskénariyoni Greta Gerwig
Dibintangi Saoirse Ronan
Laurie Metcalf
Tracy Letts
Lucas Hedges
Timothée Chalamet
Beanie Feldstein
Stephen McKinley Henderson
Lois Smith
Dimusiki Jon Brion
Sinématografi Sam Levy
Dibesut déning Nick Houy
Perusahaan
prodhuksi
Scott Rudin Productions
Management 360
IAC Films
Dibabar déning A24
(Amerika Serikat)
Universal Pictures
(internasional)
Tanggal metu
  • Sèptèmber 1, 2017 (2017-09-01) (Festival Film Telluride)
  • Novèmber 3, 2017 (2017-11-03) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Novèmber 24, 2017 (2017-11-24) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
94 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $10 juta[2]
Kalarisan $78,606,307[3][4]

Lady Bird yaiku filem komedi Amerika Serikat ing taun 2017 sing disutradarani dening Greta Gerwig lan digawe dening Scott Rudin, Eli Bush lan Evelyn O'Neill . Manuskrip iki ditulis dening Greta Gerwig. Juru paragane filem iki Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Stephen McKinley Henderson lan Lois Smith .

Filem Lady Bird wiwit tayang ing Festival Film Telluride tanggal 1 September 2017 [5] lan tayang ing Amerika Serikat tanggal 3 November 2017 kanthi winates lan 24 November 2017.[6] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Saoirse Ronan minangka Christine "Lady Bird" McPherson
  • Laurie Metcalf minangka Marion McPherson, ibuné Christine
  • Tracy Letts minangka Larry McPherson, bapake Christine
  • Lucas Hedges minangka Danny O'Neill
  • Timothée Chalamet minangka Kyle Scheible
  • Beanie Feldstein minangka Julie Steffans
  • Stephen McKinley Henderson minangka Pastor Leviatch
  • Lois Smith minangka Sister Sarah Joan
  • Laura Marano minangka Diana Greenway
  • Jordan Rodrigues minangka Miguel McPherson
  • John Karna minangka Greg Anrue
  • Odeya Rush minangka Jenna Walton
  • Jake McDorman as Mr. Bruno
  • Kathryn Newton minangka Darlene
  • Andy Buckley minangka Pakdhe Matius
  • Danielle Macdonald minangka bocah enom
  • Kristen Cloke minangka Ms. Steffans, ibu Julie
  • Marielle Scott minangka Shelly Yuhan
  • Monique Edwards minangka perawat
  • Bayne Gibby minangka Casey Kelly

Tanggepan juru kritik[besut | besut sumber]

Filem Lady Bird pikantuk ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 99%, adhedhasar 328 review, kanthi rating rata-rata 8,7 / 10.[7] Adhedhasar Metacritic, film pikantuk nilai 94 saking 100, adhedhasar 50 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[8]

Box Office[besut | besut sumber]

Filem Lady Lady entuk $ 48,958,273 ing Amerika Utara lan $ 29,648,034 ing negara liya. Total pengkasilane filem iki nganti $ 78.606.307, ngluwihi biaya produksi fileme $ 10 yuta.[3]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 364,437, kanthi posisi 26 ing kantor box.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Lady Bird (15)". British Board of Film Classification. February 6, 2018. Dijupuk April 26, 2018. 
  2. Galuppo, Mia (December 23, 2017). "'Lady Bird': How Greta Gerwig Re-created 2002 to Tell Her Coming-of-Age Story". The Hollywood Reporter. Dijupuk December 23, 2017. 
  3. a b c "Lady Bird (2017)". Box Office Mojo. Dijupuk December 23, 2017. 
  4. "Lady Bird (2017)". The Numbers. Dijupuk December 23, 2017. 
  5. Hammond, Pete (August 31, 2017). "'Darkest Hour', 'Battle of the Sexes', 'Lady Bird' Among World Premieres in 2017 Lineup – Telluride Film Festival". Deadline.com. Dijupuk August 31, 2017. 
  6. D'Alessandro, Anthony (September 22, 2017). "Greta Gerwig's 'Lady Bird' Going A Week Earlier in November". Deadline.com. Dijupuk September 22, 2017. 
  7. "Lady Bird (2017)". Rotten Tomatoes. Dijupuk December 23, 2017. 
  8. "Lady Bird reviews". Metacritic. Dijupuk December 23, 2017. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]