Léopold I saking Belgia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Leopold I
Nata Belgia
Saksen-Koburg Leopold-2a.jpeg
Leopold Saksen-Koburg minangka Jèndral Rusia
Panjenengan 21 Juli 183110 Desember 1865
(34 years)
Panerus Leopold II
Garini Putri Charlotte Augusta kanggé Wales
Louise-Marie kanggé Prancis
Putra Louis-Philippe, Crown Prince of Belgium
Leopold II saking Belgia
Pangeran Philippe, Count of Flanders
Charlotte, Empress of Mexico
Wangsa Pedaleman Saxe-Coburg lan Gotha
Bapa Francis, Duke of Saxe-Coburg-Saalfeld
Ibu Countess Augusta Reuss

Leopold I (Leopold George Christian Frederick dari Saxe-Coburg-Saalfeld, samangké saking Saxe-Coburg dan Gotha) (miyos ing Coburg, 16 Desember 1790 – tilar donya Laeken/Laken, 10 Desember 1865) punika satunggiling nata Belgia wiwit tanggal 21 Juli 1831. Panjenenganipun punika pamandhéga garis Dewan Saxe-Coburg-Gotha Belgia. Putra-putrinipun kalebet Leopold II saking Belgia lan Charlotte saking Belgia. Panjenenganipun miyos ing Coburg lan tilar donya ing Laeken.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]