Léopold I saking Belgia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Leopold I
Nata Bèlgi
Saksen-Koburg Leopold-2a.jpeg
Leopold Saksen-Koburg minangka Jèndral Rusia
Panjenengan21 Juli 183110 Dhésèmber 1865
(34 years)
PanerusLeopold II
GariniPutri Charlotte Augusta kanggé Wales
Louise-Marie kanggé Prancis
PutraLouis-Philippe, Crown Prince of Belgium
Leopold II saking Bèlgi
Pangeran Philippe, Count of Flanders
Charlotte, Empress of Mexico
WangsaPedaleman Saxe-Coburg lan Gotha
BapaFrancis, Duke of Saxe-Coburg-Saalfeld
IbuCountess Augusta Reuss

Leopold I (Leopold George Christian Frederick dari Saxe-Coburg-Saalfeld, samangké saking Saxe-Coburg dan Gotha) (miyos ing Coburg, 16 Dhésèmber 1790 – tilar donya Laeken/Laken, 10 Dhésèmber 1865) punika satunggiling nata Bèlgi wiwit tanggal 21 Juli 1831. Panjenenganipun punika pamandhéga garis Dewan Saxe-Coburg-Gotha Bèlgi. Putra-putrinipun kalebet Leopold II saking Bèlgi lan Charlotte saking Bèlgi. Panjenenganipun miyos ing Coburg lan tilar donya ing Laeken.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]