Kuwait Water Tower

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kuwait Tower

Kuwait Water Tower (menara banyu ing Kuwait) ya iku salah sawijining yasan kang wanguné kaya torong. Nalika awan, menara banyu iki katon nyolok banget amarga saka wernané kang dicèt biru lan putih. Saben komplèks, ana lima tekan sanga yasan menara banyu. Kejaba ana kang ukuran gedhé, uga ana kang ukuran mini. Menara banyu iki bisa dideleng ing kutha Ahmadi, Kuwait. Ing wayah wengi, waer toweer iki katon éndah saka lampu kang gumebyar manéka-warna. Déné fungsi menara banyu iki kanggo nyediani banyu kanggo ngombé tumrap masarakat umum. Ing kana uga wis disediani gelas-gelas kang bisa dianggo ngombé.

Menara sing dhuwuré 187 mèter iki dirancang déning Sune Lindström lan Malene Björn, lan dibangun déning Energoprojekt, sawijining perusahaan saka Beograd Yugoslavia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]