Menyang kontèn

Kuwé pohung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Cassava cake

Jeneng liyanécassava pudding, cassava pie, cassava bibingka, bibingkang kamoteng kahoy, bibingkang balanghoy, budin
AjanganDessert
Panggonan asalPhilippines
Hawa ajanganroom temperature
Buku masakan: Cassava cake  Médhia: Cassava cake

Kue pohung yaiku kue tradisional sing lembab saka Filipina sing digawe saka singkong parut, santen, lan susu kental kanthi lapisan kastard ing sisih ndhuwur. Iki minangka panganan sing populer banget ing Filipina, sing umume dimangerteni kanggo merienda . Iki uga disedhiyakake sajrone rapat lan acara khusus. [1] Ubi kayu yaiku salah sawijining tanduran sing diimpor saka Amerika Latin liwat galleon Manila saka paling ora abad kaping 16. [2] [3] Kue singkong yaiku salah sawijining jinis bibingka (kue panggang tradisional), asale saka resep resep asli nanging nggunakake singkong tinimbang adonan galapong ( ketan gandum) tradisional. Uga luwih dikenal minangka bibingka singkong utawa bibingkang kamoteng kayu, sanajan jeneng inggris luwih umum digunakake. [4] [5]

Kue singkong saka Bulacan dipanggang ing godhong gedhang lan diwadhahi karo custard adhedhasar susu

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Easy Cassava Cake Recipe". Foxy Folksy. Dibukak ing 17 December 2018.
  2. Mercene, Floro (20 April 2015). "Manila Galleon's Glory Days". Manilla Bulletin. Dibukak ing 17 December 2018.
  3. "Champorado and the Manila Galleon Trade". Ariana Eats Lumpia. Diarsip saka sing asli ing 15 August 2018. Dibukak ing 17 December 2018.
  4. Veneracion, Connie. "Cassava Bibingka (Cake) With Coconut Custard Topping". Casa Veneracion. Dibukak ing 17 December 2018.
  5. Polistico, Edgie (2017). Philippine Food, Cooking, & Dining Dictionary. Anvil Publishing, Incorporated. ISBN 9786214200870.[pranala mati permanèn]