Kuwé malaékat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Angel food cake
Chocolate angel food cake with various toppings.jpg
Angel food cake with chocolate
JinisSponge cake
Panggonan asalUnited States
Woworan pokokSugar, flour, egg whites, cream of tartar
Buku masakan: Angel food cake  Médhia: Angel food cake

Kue panganan malaikat, utawa kue malaikat, yaiku salah sawijining olahan jinis kue spons sing digawe nganggo endhog, glepung, lan gula. Agen mecut, kayata krim tartar, umume ditambahake. Bedane karo kue liyane amarga ora nggunakake butter. Tekstur aerasi asale saka putih endhog sing dikocok. Kue panganan malaikat diwiwiti ing Amerika Serikat [1] lan pisanan misuwur ing pungkasan abad kaping 19, tekan popularitas ing wiwitan taun 2000an. [2] Iki entuk reputasi sing unik bebarengan karo jenenge amarga tekstur sing entheng lan alus.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Davidson, Alan, and Tom Jaine. The Oxford companion to food. Oxford University Press, USA, 2006. 805. Print. Retrieved August 9, 2010. Google Books
  2. Fertig, Judith (October 25, 2003). All-American Desserts. ISBN 1-55832-191-8.