Kuwé kèju

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cheesecake
My first cheesecake.jpg
Baked cheesecake with raspberries
JinisVarious
AjanganDessert
Panggonan asalAncient Greece
Woworan pokokCheese, pie crust (graham cracker crust, pastry, or sponge cake), sugar
Buku masakan: Cheesecake  Médhia: Cheesecake

Kuwé kèju minangka panganan cuci mulut sing legi sing kalebu siji utawa luwih lapisan. Lapisan utama lan paling kenthel, kalebu campuran keju sing seger lan seger (biasané krim keju utawa ricotta ), endhog, lan gula. Yen ana lapisan ngisor, asring kalebu kerak utawa pangkalan sing digawe saka biskuit sing wis diremuk (utawa biskuit pencernaan ), krupuk graham, jajanan, utawa kadang kue spons . [1] Bisa dipanggang utawa ora dipanggang (biasané digawe adhem).

  1. Ferguson Plarre Bakehouses. "A History of Cheesecakes". www.fergusonplarre.com.au. Dibukak ing 2008-10-12.