Takengon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Kutha Takengon)
Jujug: pandhu arah, pados
Takengon
[[file:Cithakan:Location map Indonésia Sumatra North|240px|Takengon ing Propinsi Aceh]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; left: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Indonésia Sumatra North|6x6px|Takengon|link=|alt=Takengon ing Propinsi Aceh]]
Takengon
Lokasi Takengon ing Pulau Sumatra
[[file:Cithakan:Location map Indonésia|240px|Lokasi Takengon ing Pulau Sumatra]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; left: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Indonésia|6x6px|Takengon|link=|alt=Lokasi Takengon ing Pulau Sumatra]]
Takengon
Lokasi Takengon ing Indonésia
Coordinates: 4°36′0″N 96°51′0″E / 4.60000°L 96.85000°W / 4.60000; 96.85000Koordinat: 4°36′0″N 96°51′0″E / 4.60000°L 96.85000°W / 4.60000; 96.85000
Nagara Indonésia
Propinsi Aceh
Kabupatèn Aceh Tengah
Elevation 1.200 m (3,900 ft)
Time zone WIB (UTC+7)
Kode Pos 24500
Area code(s) 0643
Website http://www.acehtengahkab.go.id
Laut Tawar Lake alt text
Danau Laut Tawar
Takengon

Takengon inggih punika salah satunggalipun kitha ing Kabupatèn Acèh Tengah. Kutha kasebat inggih punika punjeripun (ibu kota) Kabupatèn Acèh Tengah ingkang dunungipun ing dhataran inggil Gayo ingkang nggadhahi hawa ingkang resik lan nggadhahi kaèndahan alam ingkang saé.[1]

Asil bumi lan kaèndahan alam ing Kutha Takengon saged narik kawigatén para wisatawan dhoméstik lan manca negari ingkang tindak dhateng Kutha Takengon, tindak plesir lan nyipeng ing Danau Laut Tawar.[2] Sasanèsipun papan pariwisata Danau Laut Tawar, ing Kutha Takengon wonten ugi papan wisata sanèsipun, kados Gowa Puteri Pukes, Pantang Terong, Papan Adus-adusan Toya Bentér Wih Pesam, Bukit Terong (puncak Khafi), Gowa Loyang Koro, Segara Menye, Segara Ketibung, lan Monumen Pacuan Kuda Tradisional.[2] Paling boten, wonten 20 papan pariwisata ingkang wonten ing Kutha Takengon.[2] Mligi bab pacuan jaran, tiyang ingkang dados jokinipun limrahipun taksih umur laré sekolah.[2] Joki punika sacara alami dados joki ingkang terampil lan boten ajrih nitih jaran boten mawi pelana, lan namung nganggé kaus lan clana cekak kémawon.[2]

Padunungipun Kutha Takengon kathahipun punika saking Suku Gayo.[2] Suku Gayo kalebet katurunan saking Suku Batak Karo ing Sumatra Lèr.[2] Basa laladanipun ugi bénten kaliyan basa laladan padunung Acèh limrahipun.[2]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ (id)[Suhada, Ichsan (lan kanca-kanca). 2009. Pesona Indonésia; Pariwisata, Budaya dan Sosial (Lebih Dekat Mengenal Pulau Sumatra. Surabaya:Bintang Ilmu;kaca 11-12]
  2. ^ a b c d e f g h (id)Kota Takengon dipunundhuh tanggal 15 September 2011)

Pranala Njawi[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Takengon&oldid=1056661"