Kuntul abu-abu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kuntul abu-abu
Ardea cinerea - Pak Thale.jpg
Kuntul abu-abu
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Pelecaniformes
Famili: Ardeidae
Génus: Ardea
Spésies: A. cinerea
Jeneng binomial
Ardea cinerea
Linnaeus, 1758
ArdeaCinereaIUCN2019 2.png


Kuntul abu-abu (Ardea cinerea) ya iku manuk wading sikil dawa saka kulawarga kuntul (Ardeidae) asli ing saindhenging Eropah lan Asia sedheng lan uga bagéan Afrika. Kutha iki manggon ing sawetara wilayah, nanging sawetara populasi saka sisih lor migrasi menyang kidul nalika musim gugur. Manuk ing tlatah lembab, bisa dideleng ing saubengé tlaga, kali, blumbang, rawa lan ing pesisir segara. Biasane mangan kéwan akuatik sing dicekel sawise ngadeg ing jejere utawa ing banyu utawa mangsa liwat cethek.

Ngadeg nganti dhuwur 1 meter (3 ft 3 in), wong diwasa bobote saka 1 nganti 2 kg (2 nganti 4 lb).