Kunir putih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
kunir putih
Kaemp rotun 101130-09813 tdp.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Liliopsida
Ordho: Zingiberales
Famili: Zingiberaceae
Subfamili: Zingiberoideae
Génus: Kaempferia
Spésies: K. rotunda
Jeneng binomial
Kaempferia rotunda
Linn. 1753
Sinonim

Kaempferia longa Jacq. (1798).

Kunir putih (Kaempferia rotunda L.) ya iku sawijining jinis rempah-rempah rimpang kang isih duwé hubungan kerabat karo kencur. ananging béda karo kencur kang akèh digunaake dadi bumbu masakan, kunir putih luwih mirunggan digunaake kanggo khasiat kasihatan, saliyané iku marga godhonge kang apik, kunir putih uga digunake dadi tanduran hias.