Kunir putih

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
kunir putih
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Liliopsida
Ordo: Zingiberales
Kulawarga: Zingiberaceae
Subkulawarga: Zingiberoideae
Marga: Kaempferia
Jinis: K. rotunda
Jeneng binomial
Kaempferia rotunda
Linn. 1753
Sinonim

Kaempferia longa Jacq. (1798).

Kunir putih (Kaempferia rotunda L.) ya iku sawijining jinis rempah-rempah rimpang kang isih duwé hubungan kerabat karo kencur. ananging beda karo kencur kang akeh digunaake dadi bumbu masakan, kunir putih luwih khusus digunaake kanggo khasiat kasihatan, sakliyane iku marga godhonge kang apik, kunir putih uga digunake dadi tanduran hias.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kunir_putih&oldid=998062"