Kukis kabegjan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Fortune cookie
Fortune cookies.jpg
Unopened fortune cookies
JinisCookie
Panggonan asalUnited States
Tlatah utawa prajaCalifornia
Woworan pokokFlour, sugar, vanilla, and oil
Buku masakan: Fortune cookie  Médhia: Fortune cookie


cookie kabagjaan iku salah sawijining jinis olahan arupa cookie biasane digawe saka glepung, gula, vanilla, lan lenga wiji wijen karo Piece saka nang kertas, "rejeki", kang minangka aphorism, utawa samar nabi . Pesen ing njero bisa uga kalebu tembung Tionghoa kanthi terjemahan lan / utawa dhaptar nomer begja sing digunakake sawetara minangka nomer lotre ; amarga ana sawetara pesen sing beda sing dicithak, ing kasus sing kacathet nalika nomer menang dicithak, lotre duwe jumlah pemenang sing ora disangka-sangka kanthi hadiah. [1]

Cookie rejeki asring dadi panganan cuci mulut ing restoran Cina ing Amerika Serikat lan negara liya, nanging asale dudu asli Cina. Asal cookie cookie sing jelas durung dingerteni, sanajan macem-macem klompok imigran ing California ngakoni manawa dheweke misuwurake ing wiwitan abad kaping-20. Sing paling umum diwiwiti saka cookie sing digawe para imigran Jepang menyang Amerika Serikat ing pungkasan abad kaping 19 utawa awal abad kaping-20. Versi Jepang ora duwe nomer begja Cina lan dipangan karo teh .

Kue rejeki sing dibukak
Kue rejeki panas sing dilipat ing babagan kertas ing Golden Gate Fortune Cookie Factory

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "Lottery Numbers from Fortune Cookie". Snopes.com (ing basa Inggris). 2010-01-11. Dibukak ing 2017-05-30.