Krispianus Ola Komek

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Krispianus Ola Komek ya iku salah sawijining anggota kapulisèn ing Polrès Belu, Désa Kenebibi, Kacamatan Kakuluk Mesakh, Kabupatèn Belu, Nusa Tenggara Timur. Krispianus dadi sawijining tokoh pemberantas cupet ing wilayah kana. Jaman semana, kriminalitas ing Désa Kenebibi akèh banget. Banjur, Krispianus njajal goleki wod masalahé saka kriminalitas kuwi. Krispianus banjur nemokaké perkara kang njalari kriminalitas kuwi mau, ya iku kemiskinan. Ananging ora mung tekan kana, isih ana manèh perkara kang njalari kabèh kuwi, ya iku kebodohan. Kang njalari masarakat ing kana ora ngrasakaké sekolah, ya iku kawit jaman kisruh politik ing tahun 1966-2000 akèh kang ngungsi banjur ora bisa ngrasakaké apa iku kang jenengé sekolah. Amarga ora bisa nulis, maca, lan ngétung, masarakat kerep diapusi. Contoné, pitulung kang kuduná tekan ing kana, malah dijupuk oknum kang ora tanggung jawab.[1]

Ngajari maca lan nulis[besut | besut sumber]

Krispianus banjur njajal mecahaké masalah wuta aksara lan wuta basa Indonésia. Krispianus lekas mulang maca, nulis, lan ngètung. Umuré wong kang diwulang ya iku 20-70 tahun, amarga umur semana kuwi isih potènsiyal kanggo pangembangan wewengkon ing tapal wates.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Ama, Kornelis (2018-08-16). "Krispianus Ola Komek, Polisi Pemberantas Kebodohan". Kompas. Dijupuk 2019-10-04.