Kriek lambic

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gelas bir kriek Bèlgi

Kriek lambic minangka gaya bir Bèlgi, digawe nganggo fermentasi lambic kanthi ceri Morello sing asem .[1] Cara tradisional " Schaarbeekse krieken" (macem-macem Morello Bèlgin langka) saka wilayah sekitar Brussels digunakake. Amarga ceri jinis Schaarbeek dadi luwih angel ditemokake, sawetara pabrik bir ngganti (sebagian utawa lengkap) karo jinis ceri asem liyane, sing kadang diimpor.

Nggawe bir[besut | besut sumber]

Biasane, kriek digawe dening pabrik bir ing lan sakiwa tengene Brussel nggunakake bir lambic sing ditambahake ceri asem (kanthi jugangan).[2] Lambic minangka bir Bèlgi sing asem lan garing, difermentasi kanthi spontan kanthi ragi udhara sing diarani asli Brussels; anané ceri (utawa raspberry) sadurunge nggunakake hop sing meh universal minangka rasa ing bir.[3] Kriek tradisional sing digawe saka bir dhasar lambic uga asem lan garing. Ceri ditinggal nganti pirang-pirang wulan, nyebabake referensi gula tambahan. Biasane ora bakal kari gula, mula bakal ana rasa woh tanpa rasa legi. Bakal ana proses mateng liyane sawise ceri dicopot.Framboise minangka bir Bèlgi sing gegandhengan, kurang tradisional, difermentasi karo raspberry tinimbang ceri asem. Kriek uga ana gandhengane karo gueuze, sing dudu bir buah nanging uga adhedhasar bir lambik sing dirujuk. Sawetara pabrik bir, kayata Liefmans, nggawe bir "kriek" adhedhasar bir bruin oud tinimbang lambic.

Merek kriek sing beda-beda

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Shepard, Robin (2003). The Best Breweries and Brewpubs of Illinois: Searching for the Perfect Pint. U of Wisconsin P. p. 314. ISBN 978-0-299-18894-8.
  2. Clerget, Michel (1999-11-06). "Bruxelles, baroque ou intimiste". L'Humanité (ing basa Prancis). Diarsip saka sing asli ing 2010-06-16. Dibukak ing 2010-01-06.
  3. Jackson, Michael (1997). The Simon Schuster Pocket Guide to Beer. Simon and Schuster. p. 80. ISBN 978-0-684-84381-0.