Kreteg Linggamas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kreteg Linggamas iku kreteg sing nggayutaké Kabupatèn Banyumas lan Kabupatèn Purbalingga.[1] Kreteg iki diwangun nyabrangi Kali Klawing kanthi nggayutaké Désa Petir ing, Sokaraja, Banyumas karo Désa Kedungbenda ing Kemangkon, Purbalingga.[1] Bupati Purbalingga, Heru Sudjatmoko, lan Bupati Banyumas, Mardjoko, bebarengan miwiti adeging kreteg iki surya 19 Juli 2012 ing Désa Petir.[1] Kreteg iki diresmèkaké déning Gubernur Jawa Tengah, Ganjar Pranowo, surya 5 Maret 2015.[1]

Sawisé kreteg iki ana, wektu lelampahan saka Banyumas menyang Purwakerta bisa disuda 15 menit.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e "Purwokerto – Banjarnegara Lewat Kreteg Linggamas, Waktu Tempuh Lebih Singkat". BanyumasNews. 6 Maret 2015. Dijupuk 13 Dèsèmber 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)