Krajan Pajajaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Krajan Pajajaran iku jeneng liya saka Krajan Sundha nalika krajan iki duwé kutha krajan ing kutha Pajajaran utawa Pakuan Pajajaran (Bogor) ing Jawa Kulon. Tembung Pakuan asal saka tembung Pakuwuan sing tegesé kutha.

Pratélan raja Pajajaran[besut | besut sumber]

  1. Sri Baduga Maharaja (1482 – 1521), tahta ing Pakuan (Bogor saiki)
  2. Surawisesa (1521 – 1535), tahta ing Pakuan
  3. Ratu Dewata (1535 – 1543), tahta ing Pakuan
  4. Ratu Sakti (1543 – 1551), tahta ing Pakuan
  5. Ratu Nilakendra (1551-1567), ninggal Pakuan amarga serangan Hasanudin lan putrané, Maulana Yusuf
  6. Raga Mulya (1567 – 1579), dikenal minangka Prabu Surya Kencana, maréntah saka Pandeglang

Sumber[besut | besut sumber]

  • Saleh Danasasmita. 1983. Sajarah Bogor (Pérangan I). PEMDA DT II Bogor

Uga delengen[besut | besut sumber]


 
Krajan ing Jawa

0-600 (Hindu-Buddha Mataram Kuna): Salakanagara | Tarumanagara | Galuh | Sundha | Kalingga | Kanjuruhan
600-1500 (Hindu-Buddha): Mataram Kuna, Medhang, Kahuripan, Janggala, Pangjalu, Singhasari, Majapahit, Pajajaran, Blambangan
1500-saiki (Islam): Demak, Pajang, Banten, Cirebon, Sumedang Larang, Mataram Enggal, Yogyakarta, Surakarta, Mangkunagaran, Pakualaman