Krémasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Krémasi ya iku tatacara ngilangakq mayit/jisim manungsa sawusq pati kanthi cara diobong. Umumq dileksanakakq ing omah krqmatorium utawa ing pasétran (kuburan sawetara tumrapq wong Bali). Krémasi ing Bali disebut ngaben. Krqmasi nduxni fungsi dadi pqrangan saka pangruktine jenasah nalikanq arep dikubur utawa sawusq dikubur, supaya ora gumantung saka anané pethi lan lawon. Dqnq awu saka obongan jisim mau ora mbebayani tumrapq kasarasan lan sabanjurq bisa dikubur, disimpen déning kulawarga, disebar utawa dilarung. Umumq krqmasi dileksanakakq ing omah krqmatorium, dqnq ing India lan Nqpal dileksanakakq ing papan umum. ana candhaké