Kosmonaut sing Ilang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Kosmonaut sing Ilang utawa Kosmonaut Memedi (Basa Inggris: Lost Cosmonauts utawa Phantom Cosmonauts) yaiku subyek saka teori konspirasi sing nuduh nek ana kosmonot Soviet sing sampun lunga menyang angkasa luar sadurunge Yuri Gagarin, nanging keberadaan mereka ora tau diberitahuke secara umum dening otoritas ruang angkasa Sovyet utawa Ruslan. Proponen saka teori Kosmonaut sing Ilang nyatakake nek Uni Sovyet berupaya kanggo ngeluncurke loro penerbangan antariksa berawak utawa luwih sadurunge Gagarin, lan paling ora ana loro kosmonaut tiwas ing upaya kasebut. Kosmonaut liyane, Vladimir Ilyushin, diyakini mendarat bebas lan ditahan dening pamrentahan Tiongkok. Pamrentah Uni Sovyet diduga nutupi kabar kasebut kanggo ngehindari publisitas elek ing puncak Perang Dingin.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]