Korupsi ing Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sanadyan data ngenani korupsi iku angèl digolèki, korupsi ing Indonésia iku cetha ana sinawang déning opini umum, dikolasi mawa survèi saha obsèrvasi kepriyé kabèh sistim pamaréntahan iku kumarya. Miturut pituwas Corruption Perceptions Index of Transparency International, Indonésia iku ana ing tataran ping 90 saka 176 nagara. Ing Indonésia ana rong sèktor umum, ing ngendi korupsi iku bisa tinemu, ya iku ing ranah yustisi utawa kukum lan dines ladènan sipil.