Kopi tubruk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kopi tubruk di Jakarta.

Kopi tubruk iku ombènan kopi saka Indonesia sing digawé kanthi ngumobaké bubuk kopi bebarengan karo banyu lan gula.[1] Kopi iki nduwèni kamèmperan karo kopi saka Turki lan Yunani ing babagan kabuketané.[1] Kopi tubruk cukup populèr ing Pulo Jawa lan Bali.[1] Resep saka kopi tubruk iki digawa déning pedagang saka Wétan Tengah menyang Indonésia.[2] Ing Wétan Tengah, kopi tubruk iki dikenal minangka "kopi blethok.[2] Kopi tubruk minangka cara gawé wédang kopi sing paling gampang.[2] Variasi liya saka kopi tubruk ya iku kopi susu sing digawé kanthi nambahaké susu kenthel legi.[2] Salah siji variasi sing kurang misuwur ya iku sing dicampur nganggo jus alpukat.[2] Kopi tubruk iki umumé diombé bebarengan karo mangan gedhang gorèng.[2] Bab utama sing kudu digatèkaké nalika gawé kopi tubruk ya iku banyu kudu bener-bener panas amarga yèn ora bakal ana bubuk utawa wiji kopi sing kasisa.[2]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (en) Types Of Coffee – Coffee Varieties II, Talk About Coffee. Diaksès 5 Juni 2010.
  2. ^ a b c d e f g (en) Kopi Tubruk - Mud Coffee, “Indonesialogue. Diaksès 10 Juni 2010.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Ombènan-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kopi_tubruk&oldid=1010282"