Kopi Turki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Turkish coffee
File:Türk Kahvesi - Bakir Cezve.jpg
A cup of Turkish coffee, served from a copper cezve
TipeCoffee
Negara asalOttoman Empire
ColorDark brown
Kopi khas Czech utawa Slowak khas Turki sing digawe saka biji kopi sing diwutahake karo banyu sing umob.

Kopi Turki ( Basa Turki: Türk kahvesi , Yunani: Τούρκικος καφές , Arab: قهوة تركية‎‎ ) yaiku gaya kopi sing disiapake nggunakake biji kopi sing ditatah banget tanpa disaring.[1][2]

Ing Serbia lan Montenegro, diarani "kopi Turki" (турска кафа / turska kafa ), "kopi domestik" (домаћа кафа / domaća kafa ) utawa mung "kopi" (кафа / kafa ). Iki meh padha karo versi Turki.[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Getting Your Buzz with Turkish coffee". ricksteves.com. Dibukak ing 19 August 2015.
  2. Brad Cohen. "The complicated culture of Bosnian coffee". BBC Travel. Dibukak ing 19 August 2015.
  3. Turska Kafa: Serbian Turkish-Style Coffee