Konflik Arab-Israel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Konflik Arab-Israèl (basa Arab:الصراع العربي الإسرائيلي Aṣ-Ṣirāʿ al-ʿArabī al-'Isrā'īlī, basa Ibrani: הסכסוך הישראלי ערבי‎), kanthi kasar kadadéan ing sajeroning wektu sa-abad, iku wujud konflik pulitik lan paprangan. Konflik iki kadadéan amarga anané obahan Zionis lan madegé nagara Israèl. Konflik antara nagara-nagara Arab lan Israèl isih lumaku nganti saiki.

Pranala njaba[besut | besut sumber]