Kompyang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kompia
Jian'ou Kompyang.JPG
A kompia from Jian'ou in China's Fujian Province
Jeneng liyanéKompyang
JinisBread
Panggonan asalFuzhou, Fujian
Tlatah utawa prajaFujian, Sarawak, Perak, Matsu, Ryukyus
Woworan pokokFlour, lard, onions, salt
Buku masakan: Kompia  Médhia: Kompia
Kompyang
Jeneng Cina
Cina Padatan
Cina Prasaja
Jeneng ind
indkompia
Jeneng Okinawan
Okinawan光餅 / コンペン クンペン

Kompia [1] utawa kompyang ( Chinese ; Minbei : guáng-biǎng ; Mindong : guŏng-biāng ; Hinghwa : gng-biâⁿ ; Minnan : kiâm-kong-piáⁿ [鹹 光 餅]; Okinawan ; Malayu: kompia / roti kompyang ; Indonésia: kompia ), minangka produk roti sing asale saka Fuzhou, ibukutha Provinsi Fujian China . [2] Kutha iki misuwur ing Fujian lan wis sumebar ing wilayah liya kalebu Ryukyus, Taiwan, lan pérangan Asia Kidul-Wétan kalebu kutha-kutha ing Malaysia Sitiawan, Sibu, Ayer Tawar, Sarikei, [3] Bintangor lan papan-papan liya ing endi Cina komunitas kasebut kalebu keturunan Fuzhou (utawa kanthi jeneng dieja Foochow utawa Hokchiu) (ing endi jeneng kasebut dijuluki " bagel Foochow"). Kompia digawe nganggo daging babi, bawang, uyah lan glepung. Bal glepung diiseni isi bahan liyane sing dikepengini lan dirampungake nganggo pin rolling. Banjur ditampar ing sisih pinggir oven tradisional Cina sing digawe dhewe lan udakara 15 menit kanggo dipanggang. Daging asring digunakake kanggo ngisi roti.

  ]

Kompia Kepulauan Matsu Taiwan
Komponen Okinawan

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Simon Richmond, et al. Lonely Planet: Discover Malaysia & Singapore. Lonely Planet, 2013. ISBN 9781743216590
  2. "Fuzhou Snacks: Kompia". Lifeislikethat.com. Retrieved 2013-10-14.
  3. "Sarikei Time Capsule®: Food - Sarikei Kom Pia". Sarikei-time-capsule.blogspot.com. 2007-06-30. Retrieved 2013-10-14.