Kompot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kompot
Peach kompot.JPG
Traditional Bulgarian kompot
Jeneng liyanéCompot
JinisFood
Panggonan asalEurope; primarily Eastern and Southern Europe
Hawa ajanganCold, hot, or room temperature
Woworan pokokVarious fruit
VariasiUzvar
Buku masakan: Kompot  Médhia: Kompot

Kompot utawa compot minangka wedang manis tanpa alkohol sing bisa disajikake panas utawa adhem, gumantung karo tradhisi lan mangsa. Diasilake kanthi masak woh kaya ta stroberi, apricot, persik, apel, rhubarb, plum, utawa ceri asem ing banyu sing akeh, asring ditambah karo gula utawa kismis minangka pemanis tambahan. Kadhangkala macem-macem rempah-rempah kaya ta vanilla utawa kayu manis ditambahake kanggo rasa tambahan, utamane ing musim salju nalika kompot biasane disajikake dadi panas. Kompot misuwur ing negara - negara Eropa Tengah lan Eropa Wétan uga ing Eropa Kidul .