Kompas TV

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kompas TV
PT Gramedia Media Nusantara
Kompas-TV.png
Slogan Inspirasi Indonésia
Diluncuraké 9 September 2011
Sing duwé Kompas Gramedia
Kantor pusat Jakarta, Indonésia[1]
Situs web http://www.kompas.tv
Kasumadyan [2]
Siaran satelit
Indovision Channel TBA
aora 919
Centrin TV 820
OrangeTV 910
Skynindo 101
TelkomVision 149
YesTV 149
Siaran kabel
First Media 15
Siaran IPTV liwat ADSL
Groovia TV 114

Kompas TV (inggih punika salah satunggaling KompasHD) stasiun televisi swasta ingkang kalebet televisi terstrial utawi televisi mawi jaringan ingkang wonten ing Indonésia.[3][4] Ingkang gadhah kompas TV inggih punika Kompas Gramedia. Stasiun tivi punika wonten kanggé nggantosaken stasiun tivi saderengipun ingkang sampun naté dipungadhahi déning Kompas Gramedia, inggih punika TV7. Wiwit sadaya sahamipun TV7 dipuntumbas déning pihak Trans Corp ingkang madeg dipunpandhegani déning Chairul Tanjung ing taun 2006 lan namanipun TV7 dipun-gantos dados Trans7, mila lajeng Kompas Gramedia boten gadhah malih perusahaan tipi. Lajeng ing tanggal 11 September 2011, Kompas TV ngéwahi malih logonipun inggih punika kanthi 24 Jam ngicalaken tembung TV wonten ing logonipun.Kompas HD

Jaringan giyaran

Kompas TV wiwit sepisanan ngrembaka kanthi langkung wiyar wiwit tanggal 9 September 2011 medal televisi kanthi jaringan televisi lokal wonten ing laladan-laladan. Siaran stasiun tivi lokal punika kapérang saking 70% giyaran ingkang dipunbéyayai saking Kompas TV lan turahanipun ingkang 30% inggih minangka giyaran ingkang dipunkelola piyambak. Stasiun tivi lokal ingkang kalebet wonten ing pérangan jaringan Kompas TV wiwit tanggal 1 Maret 2012 inggih punika kados makaten: [5]

Kitha- kitha ageng ingkang sanèsipun inggih badhé nyusul ing wekdal salajengipun. Lan malah sapérangan ageng kitha- kitha sampun siyap kanggé nyiaraken jaringan Kompas TV kanthi yasa stasiun relai lan taksih wonten ing ahap giyaran cobi- cobi, kados ta wonten ing Yogyakarta, Purwokerto, Cirebon, lan kitha- kitha ageng sanèsipun ingkang gadhah jaringan kompas Gramedia utawi dipunjumbuhaken kaliyan terbitipun koran Kompas ing sadaya pelosok Indonésia.

Wiwit tanggal 9 September 2011, Kompas TV ugi saged dipuntingali wonten ing tivi langganan kanthi channel kakdos makaten:

Kompas TV ugi saged dipuntingali kanthi giyaran gratis kanthi ngginakaken parabola ing satelit Palapa D[6] lan ugi via live streaming ing kompas.tv/live.[butuh sitiran]

Kompas HD

Kompas TV ugi dados stasiun tivi ingkang sepisan wonten ing Indonésia ingkang ngadhopsi kualitas gambar kanthi resolusi ingkang inggil utawi High Definition ingkang lajeng dipunsebat Kompas HD. Déné kompas HD piyambak mratah wonten ing Aora HD, Max3 lan live streaming]] wonten ing kompas.tv/live

Program acara

Program acara Kompas TV sapérangan ageng inggih sampun naté dipuntingalaken wonten ing TV7, ananging amargi visi lan misinipun Kompas TV minangka stasiun tivi ingkang ndhidhik, mila sapérangan program ingkang kirang jumbuh kaliyan visi lan misinipun ingkang sampun naté dipunketingalaken wonten ing TV7 lajeng dipunbucal. Déné adicara - adicara kasebut ing antawisipun inggih punika kados makaten:[7]

Pawartos

Pawartos ingkang dipunserep utawi dipunpendhet kanthi langsung utawi ingakng dipunlapuraken kanthi langkung medal koresponden Kompas ing sadaya pelosok nagari inggih punika:

Talk Show

  • Kompas Kita
  • Sapa Pagi
  • Jalan Keluar
  • Tanya Dhokter
  • Kata Kita
  • 180°

Petualangan

Ngewrat satunggaling liputan ngengingi petualangan:

  • Teroka
  • Amazing Indonésia
  • Explore Indonésia
  • Hidden Paradise
  • Good Morning Kalimantan
  • Weekend Yuk!
  • Sentra Belanja
  • Kampung Main
  • Tarung
  • Sosok
  • Adventura
  • Cities Of Underworld

Knowledge/Science

Ngewrat bab ngèlmu kawruh

  • Science is Fun
  • Aku Ingin Tahu
  • Réferènsi
  • Sacred & Secret
  • Deadly 60
  • Bagaimana Sesuatu Bekerja
  • Reef Reborn
  • Dugong & Din
  • Di Batas Waktu
  • Ekspedisi Cincin Api
  • H-1
  • Inside Life
  • Planet Earth
  • Wild Tales
  • Ensiklopedia Anak Nusantara
  • Sid The Science Kid
  • Belantara
  • Exotic Living
  • Jejak Nusantara
  • Islam Nusantara
  • Sosok
  • WOW (World Of Wayang)
  • Mitos
  • Tekno
  • Tattoo Odyssey
  • BAB Yang Hilang
  • The Orangutan King
  • First Contact
  • Bumi Kita
  • Elephant Diary
  • Orang Utan Diary
  • Mega Structure
  • Seven Wonders Of The Moeslem World

Kids

Ngewrat bab program kanggé lare- lare

  • Dino Train
  • Word World

Entertainment

  • Jalan Sesama
  • Klik! Arbain Rambey
  • Comic Action
  • Stand Up Comedy Indonésia (acara tahunan)
  • Fanatik
  • Coffee Story
  • Showcase
  • Arisan Plus
  • Versus
  • Kelakar
  • Sebuah Nama Sebuah Cerita
  • Newstar
  • Sporty
  • Berbagi Sukses
  • Ala Ryan
  • Comic Action
  • Suka-Suka
  • Temukan Kata
  • Mata Hati
  • Cemal-Cemil
  • Dapur Nicky
  • Resep Rahasia
  • Griya Gaya
  • Buatan Sendiri
  • Koki Keren
  • Duet
  • Antologi Kriminal
  • K20
  • Malam Minggu Miko
  • Super Mom Super Rempong

Sport

Sasampunipun sukses nayangaken Formula 1 Musim 2012, Kompas TV badhé lajeng nayangaken Formula 1 Musim 2013.

Ramadhan

  • Indonésia Harus Buka
  • Islam Is Me
  • Jejak Rasul
  • Komedi Ramadhan
  • Kurma (Kuliah Ramadhan)
  • Ramadhan Mat Jo
  • Riwayat Ayat
  • Salam Ramadhan

Adicara sanèsipun

  • Local Program
  • Local News
  • Agung Podomoro Group

Presenter

Mantan presenter

Kontroversi

Wontenipun Kompas TV dipundadosaken satunggaling perkawis déning Komisi Penyiaran Indonésia (KPI) kanthi wonteipun giyaran pers ing tanggal 7 September 2011. Wonten ing giyaran Pers kasebut, KPI mbiji Kompas TV dèrèng gadhah ijin dados lembaga penyiaran saéngga dèrèng saged nyebat piyambakipun gadhah nama badan hukum lembaga penyiaran. KPI ugi gadhah pamanggih bilih praktik sistem giyaran jaringan namung saged dipuntindakaken wonten ing lembaga penyiaran ingakng sami ingkang sampun gadhah ijin Penyelenggaraan Penyiaran (IPP) tetep, déné Kompas TV inggih siaranipun medal sapérangan stasiun tivi lokal ingkang sapérangan ageng namung gadhah IPP prinsip. Logo Kompas TV wonten ing layar tivi wonten ing sapérangan stasiun tivi lokal ugi dipunanggep ndhelikaken utawi ngaburaken utawi nyilikaken identitas utawi logo stasiun tivi lokal kasebut.[8][9]

Cathetan suku