Kompas TV

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kompas TV
PT Gramedia Media Nusantara
Kompas-TV.png
Slogan Inspirasi Indonésia
Diluncuraké 9 September 2011
Sing duwé Kompas Gramedia
Kantor pusat Jakarta, Indonésia[1]
Situs web http://www.kompas.tv
Kasumadyan [2]
Siaran satelit
Indovision Channel TBA
aora 919
Centrin TV 820
OrangeTV 910
Skynindo 101
TelkomVision 149
YesTV 149
Siaran kabel
First Media 15
Siaran IPTV liwat ADSL
Groovia TV 114

Kompas TV inggih punika salah satunggaling stasiun televisi swasta ingkang kalebet televisi terstrial utawi televisi mawi jaringan ingkang wonten ing Indonésia.[3][4] Ingkang gadhah kompas TV inggih punika Kompas Gramedia. Stasiun tipi punika wonten kanggé nggantosaken stasiun tipi saderengipun ingkang sampun naté dipungadhahi déning Kompas Gramedia, inggih punika TV7. Wiwit sadaya sahamipun TV7 dipuntumbas déning pihak Trans Corp ingkang madeg dipun pandhegani déning Chairul Tanjung ing taun 2006 lan namanipun TV7 dipun gantos dados Trans7, mila lajeng Kompas Gramedia boten gadhah malih perusahaan tipi. Lajeng ing tanggal 11 September 2011, Kompas TV ngéwahi malih logonipun inggih punika kanthi ngicalaken tembung TV wonten ing logonipun.

Jaringan siaran[besut | besut sumber]

Kompas TV wiwit sepisanan ngrembaka kanthi langkung wiyar wiwit tanggal 9 September 2011 medal televisi kanthi jaringan televisi lokal wonten ing laladan-laladan. Siaran stasiun tipi lokal punika kapérang saking 70% siaran ingkang dipun béyayai saking Kompas TV lan turahanipun ingkang 30% inggih minangka siaran ingkang dipunkelola piyambak. Stasiun tipi lokal ingkang kalebet wonten ing bagéyan jaringan Kompas TV wiwit tanggal 1 Maret 2012 inggih punika kados mekaten: [5]

Déné stasiun TV ingkang wonten ing salebeting jaringan Kompas TV ingkang nyiaraken meh ngantos 70% siaranipun inggih punika:

Kitha- kitha ageng ingkang sanèsipun inggih badhé nyusul ing wekdal salajengipun. Lan malah sapérangan ageng kitha- kitha sampun siap kanggé nyiaraken jaringan Kompas TV kanthi mbangun stasiun relai lan taksih wonten ing ahap siaran cobi- cobi, kados ta wonten ing Yogyakarta, Purwokerto, Cirebon, lan kitha- kitha ageng sanesipun ingkang gadhah jaringan kompas Gramedia utawi dipunjumbuhaken kaliyan terbitipun koran Kompas ing sadaya pelosok Indonésia.

Wiwit tanggal 9 September 2011, Kompas TV ugi saged dipuntingali wonten ing tipi langganan kanthi channel kakdos mekaten:

Kompas TV ugi saged dipuntingali kanthi siaran gratis kanthi ngginakaken parabola ing satelit Palapa D[7] lan ugi via live streaming ing kompas.tv/live.[butuh rujukan]

Kompas HD[besut | besut sumber]

Kompas TV ugi dados stasiun tipi ingkang sepisan wonten ing Indonésia ingkang ngadhopsi kualitas gambar kanthi resolusi ingkang inggil utawi High Definition ingkang lajeng dipunsebat Kompas HD. Dene kompas HD piyambak mratah wonten ing Aora HD, Max3 lan live streaming]] wonten ing kompas.tv/live

[besut | besut sumber]

Program acara[besut | besut sumber]

Program acara Kompas TV saperangan ageng inggih sampun nate dipuntingalaken wonten ing TV7, ananging amargi visi lan misinipun Kompas TV minangka stasiun tipi ingkang ndhidhik, mila saperangan program ingkang kirang jumbuh kaliyan visi lan misinipun ingkang sampun nate dipunketingalaken wonten ing TV7 lajeng dipunbucal. Dene adicara - adicara kasebut ing antawisipun inggih punika kados mekaten:[8]

Pawartos[besut | besut sumber]

Pawartos ingkang dipunserep utawi dipunpendhet kanthi langsung utawi ingakng dipunlapuraken kanthi langkung medal koresponden Kompas ing sadaya pelosok negeri inggih punika:

  • Kompas Update
  • Kompas Pagi
  • Kompas Siang
  • Kompas Petang
  • Kompas Malam
  • Kompas Sport
  • Berkas Kompas
  • Kompas 100
  • Kata Kita
  • Big Baz
  • Mereka Kini
  • Local News
  • Satu Meja
  • CS File

Talk Show[besut | besut sumber]

  • Kompas Kita
  • Sapa Pagi
  • Jalan Keluar
  • Tanya Dhokter
  • Kata Kita
  • 180°

Petualangan[besut | besut sumber]

Ngewrat satunggaling liputan ngengingi petualangan:

  • Teroka
  • Amazing Indonésia
  • Explore Indonésia
  • Hidden Paradise
  • Good Morning Kalimantan
  • Weekend Yuk!
  • Sentra Belanja
  • Kampung Main
  • Tarung
  • Sosok
  • Adventura
  • Cities Of Underworld

Knowledge/Science[besut | besut sumber]

Ngewrat bab ilmu pengetahuan

  • Science is Fun
  • Aku Ingin Tahu
  • Referensi
  • Sacred & Secret
  • Deadly 60
  • Bagaimana Sesuatu Bekerja
  • Reef Reborn
  • Dugong & Din
  • Di Batas Waktu
  • Ekspedisi Cincin Api
  • H-1
  • Inside Life
  • Planet Earth
  • Wild Tales
  • Ensiklopedia Anak Nusantara
  • Sid The Science Kid
  • Belantara
  • Exotic Living
  • Jejak Nusantara
  • Islam Nusantara
  • Sosok
  • WOW (World Of Wayang)
  • Mitos
  • Tekno
  • Tattoo Odyssey
  • BAB Yang Hilang
  • The Orangutan King
  • First Contact
  • Bumi Kita
  • Elephant Diary
  • Orang Utan Diary
  • Mega Structure
  • Seven Wonders Of The Moeslem World

Kids[besut | besut sumber]

Ngewrat bab program kangge lare- lare

  • Dino Train
  • Word World

Entertainment[besut | besut sumber]

  • Jalan Sesama
  • Klik! Arbain Rambey
  • Comic Action
  • Stand Up Comedy Indonésia (acara tahunan)
  • Fanatik
  • Coffee Story
  • Showcase
  • Arisan Plus
  • Versus
  • Kelakar
  • Sebuah Nama Sebuah Cerita
  • Newstar
  • Sporty
  • Berbagi Sukses
  • Ala Ryan
  • Comic Action
  • Suka-Suka
  • Temukan Kata
  • Mata Hati
  • Cemal-Cemil
  • Dapur Nicky
  • Resep Rahasia
  • Griya Gaya
  • Buatan Sendiri
  • Koki Keren
  • Duet
  • Antologi Kriminal
  • K20
  • Malam Minggu Miko
  • Super Mom Super Rempong

Sport[besut | besut sumber]

Sasampunipun sukses nayangaken Formula 1 Musim 2012, Kompas TV badhe lajeng nayangaken Formula 1 Musim 2013.

Ramadhan[besut | besut sumber]

  • Indonésia Harus Buka
  • Islam Is Me
  • Jejak Rasul
  • Komedi Ramadhan
  • Kurma (Kuliah Ramadhan)
  • Ramadhan Mat Jo
  • Riwayat Ayat
  • Salam Ramadhan

Adicara sanesipun[besut | besut sumber]

  • Local Program
  • Local News
  • Agung Podomoro Group

Presenter[besut | besut sumber]

Mantan presenter[besut | besut sumber]

Kontroversi[besut | besut sumber]

Wontenipun Kompas TV dipundadosaken satunggaling perkawis déning Komisi Penyiaran Indonésia (KPI) kanthi wonteipun siaran pers ing tanggal 7 September 2011. Wonten ing siaran Pers kasebut, KPI mbiji Kompas TV dereng gadhah ijin dados lembaga penyiaran saengga dereng saged nyebat piyambakipun gadhah nama badan hukum lembaga penyiaran. KPI ugi gadhah pamanggih bilih praktik sistem siaran jaringan namung saged dipuntindakaken wonten ing lembaga penyiaran ingakng sami ingkang sampun gadhah ijin Penyelenggaraan Penyiaran (IPP) tetep, dene Kompas TV inggih siaranipun medal saperangan stasiun tipi lokal ingkang saperangan ageng namung gadhah IPP prinsip. Logo Kompas TV wonten ing layar tipi wonten ing saperangan stasiun tipi lokal ugi dipunanggep ndhelikaken utawi ngaburaken utawi nyilikaken identitas utawi logo stasiun tipi lokal kasebut.[9][10]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kompas_TV&oldid=1016622"