Komite Olahraga Nasional Indonesia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
KONI.gif

Komite Ulah raga Nasional Indonésia (KONI) utawa Komite Ulah raga Nasional (KON) ya iku lembaga otoritas keulah ragaan kang ana ing Indonésia. Polemik ngenani jeneng KONI/KON ana merga metune Undang-Undang Nomer 3 Taun 2005 ngenani Sistem Keulah ragaan Nasional lan Peraturan Pamaréntah Nomer 16 Taun 2007 ngenani Penyelenggaraan Keulah ragaan kang ora nyebutake jeneng KONI, ananging KON lan Komite Olimpiade Indonésia (KOI). Ana ing Musyawarah Ulah raga Nasional Luar Biasa nalika tanggal 30 Juli, disepakati yen jeneng KONI dipertahanake lan dibentuk KOI kang njalanake fungsi minangka komite olimpiade nasional (national olympic commitee/NOC) Indonésia. Polemik isih ana saka kalangan Pamaréntah lan DPR kang ngganggep isih ana perkara kang ora jumbuh karo UU lan PP mau, kang utamane ngenani jeneng lan anggota KONI.